Blog

Uitgelicht – Yara Michels

Op 7 december was er weer een nieuwe #GIRLBOSS in Rotterdamse bibliotheek. Dit keer was Yara Michels te gast: hoofdredactrice bij Linda Meiden en oprichter van het succesvolle blog Chapter Friday. Redactieleden Rose en Julia woonden het evenement bij en hebben een aantal inspirerende inzichten voor jullie op een rij gezet.

Gemotiveerd de dag beginnen
We kennen allemaal wel die dagen waarop de wekker gaat, maar je de motivatie niet hebt om uit bed te komen. Resultaat: een uur later druk je de snooze-button voor de zesde keer wéér in. Yara heeft een aantal tips gegeven om de dag motiverend te beginnen.

  • Kleed je aan, zelfs als je niet de deur uit hoeft. In je spijkerbroek voel je je toch wat actiever dan in je Winnie de Poeh pyjama.
  • Stel doelen voor jezelf: wat kun je vandaag doen om je doel te bereiken? Belangrijk hierbij is om niet te grote of onrealistische doelen te stellen. Anders voelt het te ver weg en werkt het juist demotiverend.
  • Houd een routine aan en deel je dag in blokjes in. Zo blijf je gefocust op één taak en word je niet snel afgeleid. Vergeet niet af en toe een pauze in te lassen tussen deze blokjes door.
  • Creëer een bureauplek alsof je echt op school/werk bent. Een overzichtelijke werkplek geeft rust in je hoofd.

Content on point!
Een succesvol blog met miljoenen lezers wereldwijd en een Instagramaccount met 157k volgers. Wat is Yara’s key to success? Haar gouden tip: creëer consistente en kwalitatieve content, vergeet daarbij niet om het dichtbij jezelf te houden. Creëer een reis waarin mensen iets met jou kunnen vieren en zich ook daarin kunnen verplaatsen. Wees creatief en durf mensen een kijkje in je leven te geven.

Last but not least, houd een rode draad in je content aan in plaats van overal over te willen schrijven. Duidelijke afbakening maakt het makkelijker om in details te treden en om vaste rubrieken te maken.

Tips & Tricks voor je sollicitatie
Solliciteren, een proces dat we allemaal wel eens doorlopen. Of het nou om die toffe bijbaan of droomstage gaat, tips zijn altijd welkom. Girlboss Yara helpt je wederom uit de brand:

  • Het is vanzelfsprekend, maar wees op tijd! Te laat zijn is echt not done!
  • Laat je joggingbroek thuis en zorg dat je er tiptop uitziet. Een verzorgde indruk is het halve werk.
  • Wees ijverig en voorbereid. Zorg dat je alles van A tot Z hebt uitgedacht en niet voor verrassingen komt te staan. Weet jezelf te verkopen en kom met overtuigende voorbeelden.
  • Neem altijd een positieve vibe mee en accepteer alles wat op je af komt. Be likeable!

Kan je nog meer handige tips gebruiken om tijdens je sollicitatie te knallen? Yara heeft op haar YouTubekanaal verschillende video’s die jou verder kunnen helpen.

What’s next
Als blogger/vlogger is het van belang om de nieuwste trends en ontwikkelingen in de gaten te houden. Aan Yara werd gevraagd wat zij denkt dat de toekomst zal brengen in haar vakgebied. Hierop antwoordde de girlboss dat interactie en tone of voice steeds belangrijker worden. Live interactie met je publiek ontwikkelt zich steeds verder, volgers willen de echte jij zien. We kijken naar een toekomst waar het perfecte plaatje zal verdwijnen en we juist een kijkje in ons echte leven durven te geven.

Lijkt het jou ook leuk om een #GIRLBOSS event bij te wonen? Lizzy van der Ligt komt op 22 februari 2018 naar de Rotterdamse bibliotheek om ons te inspireren. Goed om te weten: ons instituut geeft 25 kaarten weg! Houd daarom de agenda van de Bibliotheek Rotterdam in de gaten of check de communicatieagenda van Smartconnecting.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.