Blog

Uitgelicht – Nationale complimentendag

Vandaag is het nationale complimentendag en daar willen wij graag even bij stilstaan. Complimentjes zijn namelijk belangrijk. Ze zorgen voor een goed gevoel, zowel bij de ontvanger als bij degene die het complimentje uitdeelt. Met een simpel gebaar kan je ervoor zorgen dat er een lichtpuntje wordt toegevoegd aan de dag van een ander, en dat is iets heel moois.

Door: Mabel Ottink 

Misschien heb je het gezien. Als redactie hebben we twee weken geleden – op Valentijnsdag – een actie uitgevoerd om complimenten onder de aandacht te brengen. Overal in het schoolgebouw hebben wij post it’s met handgeschreven complimentjes opgehangen om iedereen die dag een goed gevoel te kunnen geven. Deze waren op eettafels, wc-deuren en liftknopjes te vinden. De complimentjes zijn onderverdeeld in drie categorieën: gewone complimenten, de ‘maak de zin af’-variant en de ‘geef het door’-complimentjes. Alles draaide om de liefde en de glimlach, er is niks mooiers.

Gewone complimenten
Gewone complimenten kon je overal tegenkomen, het compliment hier rechts was bijvoorbeeld te vinden op de snoepautomaat. Simpele dingetjes die een lach op iemands gezicht kunnen toveren en die mensen eraan herinneren wat ze waard zijn. Leuk om te zien hoe iedereen hierop reageerde, ook de docenten die briefjes op hun computerschermen vonden!

Maak de zin af
Naast kant-en-klare complimenten waren er ook post it’s te vinden in de school die nog afgemaakt konden worden. De studenten en docenten vonden bijvoorbeeld briefjes waarop bijvoorbeeld ‘Ik vind je …’ geschreven stond. De taak aan de vinder was om de zin af te maken, misschien wel met een specifiek persoon in je achterhoofd natuurlijk. We hebben leuke invullingen gezien hierop. Wat te denken van ‘one of a kind’.

Geef het door
Ten slotte kon iedereen ook complimentjes doorgeven, door middel van de briefjes waar iets leuks op stond met de tekst ‘Aan wie geef jij dit compliment?’ erbij. Om ons eraan te herinneren dat de mensen om ons heen ook weleens wat liefs mogen horen. Wij zelf als redactie hebben er nog een paar teruggezien, omdat onze medestudenten zo lief waren ze door te geven. Hieraan zien wij dat jullie het ontzettend goed opgepakt hebben, leuk!

Al met al was het een geslaagde actie, dus van belang om jullie ogen open te houden. Wie weet komen we met meer…

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.