Blog

Uitgelicht – Lizzy van der Ligt

Op 22 februari was er weer een nieuwe #GIRLBOSS in de Rotterdamse bibliotheek. Dit keer was Lizzy van der Ligt te gast: stylist met een eigen kledinglijn, blogger en YouTuber. Redactielid Julia woonde het evenement bij en heeft een aantal inspirerende inzichten voor jullie op een rij gezet.

Netwerken… hoe moet dat?
Netwerken is heel belangrijk, maar niet altijd makkelijk. Lizzy heeft daar zelf ook haar struggles in gehad en heeft met ons haar tips gedeeld. Het is belangrijk dat je als beginner vaak naar events gaat, waar de juiste mensen rondlopen. Laat af en toe je gezicht zien en zorg dat mensen je leuk gaan vinden. Ga niet als eerste naar huis, daar scoor je geen punten op.
Zorg daarnaast ook dat je een vlotte babbel hebt. Dit is niet altijd even makkelijk dus doe daarom van tevoren wat research naar de mensen die je wilt spreken. Op deze manier heb je een aanknopingspunt en heb je meer zelfvertrouwen om op deze persoon af te stappen. Vind je het toch moeilijk om het gesprek te starten? Begin gewoon met een compliment, dat valt altijd in de smaak. Merk je dat het toch niet soepel gaat? Zeg gewoon dat je naar het toilet moet!

Tot slot nog 3 tips om aan een goed netwerk te komen:

  • Jezelf goed voorstellen
  • Oren altijd openhouden
  • Op mensen afstappen i.p.v. vermijden

Tips & Tricks voor goed ondernemerschap
Tja, maar dan ben je naast stylist ook ondernemer. Iets om ook wel rekening mee te houden. De tips van Lizzy:

1. Een beetje bluffen kan geen kwaad
De carrière van Lizzy als stylist is in eerste instantie van start gegaan door een beetje te bluffen. In haar 1e jaar van de modevakschool heeft ze bij Yolanthe gebluft dat ze een stylist was. Als eerstejaars weet je natuurlijk nog helemaal niks, maar Yolanthe heeft haar toen een opdracht gegeven. Lizzy mocht Yolanthe stylen. Supergaaf natuurlijk, maar waar moet je de kleding vandaan halen als onervaren eerstejaars? Uiteindelijk heeft Lizzy haar eigen kledingkast geplunderd en op deze manier Yolanthe gestyld. Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen en is ze bij verschillende tijdschriften terechtgekomen.

2. Houd alles geordend
Probeer alles zo geordend mogelijk te houden, het scheelt echt een hoop ellende. Ga naar de Hema en koop zo’n map waar je al je papieren in kwijt kunt. Op deze manier geef je je hoofd ook veel meer rust.

Tip 3: tip voor beginners
Wie ben ik en waar sta ik voor? Houd deze vragen altijd in je hoofd. Blijf dicht bij jezelf en doe niet iedereen na. Er zijn al genoeg anderen. Van belang om dus je eigen stijl te vinden.

Hoe bereik je je doelen?
Zoek uit wat je leuk vindt en doe het gewoon. Wees niet bang om fouten te maken. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Voor Lizzy is dit ook niet altijd even easy geweest, maar ze heeft na het boek ‘Dromen Durven Doen’ van Ben Tiggelaar een stuk meer zelfvertrouwen gekregen. Door dit boek te lezen is de angst voor falen een stuk minder geworden en ze raadt dit boek dan ook zeker aan.

Over 5 jaar
De markt waar Lizzy in werkt wordt steeds groter en groter. Om hier succesvol in te blijven is het belangrijk om jezelf steeds opnieuw uit te vinden. Zelf heeft ze naast wat ze al deed een eigen kledinglijn ontworpen. Dit was nog niet eerder gedaan. Het is bij zulke dingen belangrijk om er niet te lang mee te wachten, want voordat je het weet, is iemand anders je voor.
Over 5 jaar wil ze dan ook een groot online platform hebben gecreëerd waar alles wat ze nu doet bij elkaar komt.

Wil je meer van Lizzy weten? Neem een kijkje op haar YouTubekanaal, Blog of Instagram!

Lijkt het jou ook leuk om een #GIRLBOSS event bij te wonen? Vera Camilla komt op 5 april 2018 naar de Rotterdamse bibliotheek om ons te inspireren. Goed om te weten: ons instituut geeft 20 kaarten weg! Houd daarom de agenda van de Bibliotheek Rotterdam in de gaten of check de communicatieagenda van Smartconnecting.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.