Blog

Uitgelicht – Kingsday

Over een week is het Koningsdag in Nederland en staan er door het hele land veel festiviteiten op het programma. De grootste artiesten reizen af naar Nederland om het publiek een waanzinnige dag te geven. Amsterdam staat bol van de festivals en ook in Brabant kun is de keuze reuze. De afgelopen jaren liep Rotterdam daarin wat achter. Gaat Rotterdam op dezelfde voet door of brengt Rotterdam iets extra’s dit jaar?

Door Michael Calame (vierdejaarsstudent Communicatie en dj) 

Rotterdam, the place to be!
Koningsdag wordt in Nederland altijd zeer uitbundig gevierd, dat weten organisatoren als geen ander. Mede daarom worden door het hele land festivals georganiseerd met spraakmakende artiesten. Koningsdag leeft in Nederland, zó erg dat ook veel buitenlanders op deze dag afreizen naar Nederland om het mee te maken. De laatste jaren waren het noorden en het zuiden van het land ‘the places to be’. Rotterdam loopt hierin wat achter ten opzichte van bijvoorbeeld Amsterdam en Breda. Voor mij persoonlijk is dit ontzettend belangrijk. Als dj/entertainer hoop je altijd dat je ‘eigen’ stad mooie, grote feesten neerzet waar je als onderdeel van de gemeenschap trots op kunt zijn. Ik vind dat er in Rotterdam ergens een verandering moet plaatsvinden en Koningsdag is daar een goed moment voor.

Grote namen gestrikt voor ‘S Oranje Festival
Rotterdam heeft dan ook iets groots in petto aankomende Koningsdag. ‘S Oranje Festival is een jaarlijks terugkerend festival in Rotterdam waar veel artiesten optreden. De afgelopen 10 edities waren alle uitverkocht zonder dat er hele grote namen aanwezig waren. Rotterdam heeft daarom besloten om dit jaar een extra duit in het zakje te doen en hebben met namen als Ravitez en Afrojack ‘S Oranje een enorme boost gegeven. Buiten Afrojack zijn er ook andere Rotterdamse helden aanwezig zoals Benny Rodrigues en Babel-Ish, die tevens op Hogeschool Rotterdam heeft gezeten. Dat belooft een mooi feest te worden. Buiten de lokale bezoekers zal ‘S Oranje dit jaar dus ook bezoekers trekken buiten Rotterdam en omgeving. Zowel de stad als het festival zijn er in ieder geval klaar voor. De gehele line-up, tickets en verdere informatie kan worden gevonden op de website.

‘S Oranje wordt zoals ieder jaar gehouden op Plein 1940. Direct naast Hogeschool Rotterdam. Heb jij zin om helemaal los te gaan in je eigen stad met de grootste artiesten? Koop dan nu je tickets. Voor slechts €27,50 kun jij er al bij zijn! Veel plezier!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.