Blog

Uitgelicht – Het PAROLO-project

Samenwerken aan een internationaal project met studenten van andere universiteiten. Nieuwe mensen en culturen leren kennen om op die manier je eigen horizon te verbreden. Kans maken op een scholarship én een ervaring rijker! Dat is het PAROLO-project in een notendop.

Door: Louisa van der Sluijs

Het PAROLO-project
Het PAROLO-project is een internationaal project en een competitie, waarin wordt samengewerkt met studenten van Hogeschool Rotterdam, University of the Arts in Londen en EFAP École de Communication in Parijs. Tijdens het project kregen we een opdracht van Coldr, een communicatiebureau uit Londen, om FÜD Vitamin Energy Drink in de Nederlandse, Engelse en Franse markt te positioneren en hiervoor een marketingstrategie te ontwikkelen. In totaal namen er 6 teams deel aan het project.

Mijn deelname
Toen ik hoorde dat het mogelijk was om deel te nemen aan dit project was ik meteen enthousiast. Als communicatiestudent vind ik het namelijk ontzettend interessant en uitdagend om de kennis van mijn opleiding toe te passen in de praktijk, waarbij rekening dient te worden gehouden met culturen en gewoontes in andere landen. Verder heb ik ambities om na mijn studie voor een bepaalde periode te wonen, werken en studeren in het buitenland. Door deel te nemen aan dit project heb ik hiermee alvast kennis gemaakt.

Telling stories with Magic
Binnen het project hebben we gewerkt in groepen van 4 studenten en werd er van het team verwacht om zichzelf te presenteren als een communicatiebureau. Ik maakte deel uit van het bureau Dorothy Communications, met de slogan: Telling stories with Magic. Deze magie heeft gewerkt! Na het presenteren van onze ideeën voor de opdrachtgever, de docenten en studenten is ons team uitgroepen tot winnaar van het PAROLO-project 2021. Onze prijs is een tweeweekse summercourse in Parijs of Bordeaux. Vanwege de coronamaatregelen vertrek ik helaas pas volgende zomer richting Frankrijk, maar dat mag het plezier natuurlijk niet in de weg staan. Ik kijk terug op een project waarin ik veel heb geleerd, leuke mensen heb leren kennen en weer een ervaring rijker ben.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.