Blog

Uitgelicht – Het IFFR

Het IFFR is het Film Festival in Rotterdam en dit jaar is alweer de 48eeditie. Het festival zal morgen van start gaan en tot zondag 3 februari duren waarbij er verschillende films te bewonderen zijn. Het programma is verdeeld in vier secties: Bright Future (met daarin de Tiger Competition en de Ammodo Tiger Short Competition), Voices, Deep Focus en Perspectives. De aftrapper van morgen is Dirty God van Sacha Polak in Theater Rotterdam. Om de eerste avond goed af te sluiten is er een leuke afterparty georganiseerd in De Doelen. Wil jij ook een goede tip voor het kiezen van een film?

Door: Alma Botic & Juliette Beukers

Onze redactie heeft van een insider een aantal goede tips ontvangen van films die je móet zien. Wij hebben uit elke sectie één film gekozen:

Uit categorie Bright Future: Out of Sight, Out of Mind
De hechte groep vrienden van Travis valt uiteen wanneer hun vriend O’Brien schizofrene trekken begint te vertonen. De vrienden gaan ieder een andere kant op. Travis vertrekt naar Mexico, O’Brien wordt een satirische Youtube-bekendheid, de ander zoekt zijn heil in Tinder-seks. Hun leven kruist elkaar voortdurend en verbindt zich opnieuw door het internet. De filmmaker Brian Follmer, die zelf de rol van O’Brien vertolkt, baseerde dit verhaal op zijn eigen leven.

Uit de categorie Voices: Vox Lux
De jonge Celeste raakt in 1999 op school betrokken bij een gewelddadig incident. Vanaf dit moment veranderde haar leven; ze ondervindt veel fysieke en emotionele schade, maar ze krijgt ook een nieuwe kans. Het liedje dat ze schrijft naar aanleiding van de schietpartij, wordt een hit. Dit is het begin van een succesvolle zangcarrière. De film gaat over veel meer dan alleen het persoonlijke leven van Celeste. Het gaat ook over de veranderingen in de Amerikaanse samenleving, met als dieptepunt 9/11.

Uit de categorie Deep Focus: High Life
De meeste meiden kennen hem wel; Robert Pattinson. De Twilight-ster speelt Monte, een gevangene die de ruimte in wordt gestuurd om een zwart gat bij de aarde te onderzoeken. Hij is de enige die overblijft, samen met zijn dochter Willow, die tijdens deze reis werd geboren. Deze is niet natuurlijk ter wereld gekomen, zijn zaad werd gebruikt om een jonge vrouw te bevruchten. Ondanks dat het tegen zijn wil gebeurde, ervaart hij voor het eerst onvoorwaardelijke liefde. Samen komen zij steeds dichterbij hun eindbestemming; het zwarte gat waarin tijd en ruimte ophouden met bestaan.

Uit de categorie Perspectives: Diamantino
De Portugese Diamantino is ’s werelds grootste voetbalster. Op het moment waar er veel van hem wordt verwacht, presteert hij niet; hij mist de beslissende strafschop. Hij eindigt zijn carrière en gaat op zoek naar een nieuw doel. Hij begint zijn lange, zware tocht waarbij hij geconfronteerd wordt met neo-fascisme, de vluchtelingencrisis, genetische modificatie en de bron van genialiteit.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.