Blog

Uitgelicht- De propedeuse-uitreiking

Het was eindelijk zo ver: de propedeuse-uitreiking! Op donderdag 10 oktober 2019 namen 104 studenten dit waardevolle papiertje in ontvangst. Een feestelijke bijeenkomst om dit heugelijke feit te vieren!

Door: Jeska Baks

De eerste dag
Het is al meer dan een jaar geleden dat de huidige tweedejaars begonnen aan de opleiding. Vol energie, vreselijk bang, honderd procent zeker of juist ónzeker over hun keuze. Al deze jongeren, zo verschillend van elkaar, zetten de eerste stap als student communicatie op de Wijnhaven 107. Tijdens de pressure cooker voor het eerst echt bezig als Smart Connector in spé en later in de week “lekker” survivallen. Het was vreselijk, zo vertellen sommige studenten, maar doordat je elkaar leert kennen was het eigenlijk wel leuk.

Hoogtepunten
Als je de studenten uit het tweede jaar vraagt wat ze nou is bijgebleven van vorig jaar, komt er (helaas voor de hardwerkende docenten) geen lesstof naar boven, maar de Brusselreis. Dit was toch wel een hoogtepunt om te benoemen. Het bezoek aan VRT, de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie, was ontzettend leuk en leerzaam. Al hadden de studenten die de karaokebar NUA bezochten ook een hilarische tijd samen. Qua vakken was Photoshop vernieuwend. Lekker creatief bezig zijn, wat zelfs voor de studenten die zichzelf als niet-creatief omschrijven leuk was. Tijdens debatteren en argumenteren kon je elkaar ongenadig afmaken, zo dachten sommige studenten, waardoor dat ook dit vak hoog scoorde. Buitenschoolse activiteiten zoals McDonalds, sushi of Hema worstenbroodjes eten maakten het schooljaar helemaal compleet.

Het tweede jaar
Terwijl menig student nog lekker een week vakantie had, waren er ook een aantal keihard aan het bikkelen om die ene laatste toets te halen, zodat ook zij hun propedeuse konden aanvragen. Andere studenten begonnen als peercoach en mochten aan de slag tijdens de introductieweek van de eerstejaars. Daarna was de zomervakantie toch echt voorbij en mocht iedereen fris en fruitig beginnen aan de projectweek waar allerlei gekke producten moesten worden verkocht. Na dit fanatieke begin van het schooljaar werd het ritme weer opgepakt en kwamen de eerste deadlines al in zicht.

Dat felbegeerde papiertje
En toen brak de dag aan, de propedeuse-uitreiking. Op de Instagram-story van Smart Connecting kon je zien hoe onze studenten zich klaarmaakten voor de avond. In twee sessies werden de studenten met hun familieleden en vrienden op de vijfde verdieping verwacht. Onderwijsmanager Mirjam den Boer heette iedereen welkom waarna Kristel Klaassen en Aniek van Heck lieten zien waarom communicatie zo belangrijk is. De meest prachtige foto’s uit Osiris kwamen voorbij. Per keer mochten er vier studenten naar voren komen en onder fel geflits van alle mama- en paparazzi’s werden de handtekeningen gezet.

Gefeliciteerd met het behalen van jullie Propedeuses!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.