Blog

#trots op … studenten en docenten

Het zal je niet ontgaan zijn. De opleiding Communicatie bestaat dit studiejaar 15 jaar! Wat begon met één klas en een handjevol docenten aan de Kralingse Zoom, is uitgegroeid tot een opleiding met ruim vijftig man personeel en elk jaar zo’n acht nieuwe klassen, inmiddels gevestigd aan de Wijnhaven. 15 jaar opleiding maken betekent ook 15 jaar docenten voor de klas, en die docenten zijn trots. Zo ook docente Aniek van Heck, die trots is op onze studenten, maar ook op haar collega’s.

Trots. Best een beladen woord in de Nederlandse samenleving. Hoe vaak spreken we uit dat we trots op iemand zijn? Of dat we trots op onszelf zijn? En juist om die reden vind ik het mooi dat ik eruit werd gepikt om te delen waar ik trots op ben. Want dat is nogal wat.

Ik ga geen enorm hoogdravende dingen noemen van mensen die hel en ellende hebben overleefd en ondanks alles zijn blijven presteren. Nee. Ik houd het liever wat dichterbij. Want ook als je kijkt op een kleiner niveau, is er meer dan genoeg om trots op te zijn. Wat overigens geen bewondering wegneemt voor mensen die veel obstakels moeten overwinnen.

Trots op.. de wil om ervoor te gaan!
Ik ben trots op studenten die echt het maximale uit hun studie halen. Die verder gaan dan een 5,5 en gewoon staan voor wat ze gaaf vinden. Bijvoorbeeld Juliën en Vinodh met hun horrorfilm voor het Content Café. Of Lieve met haar killer eindpresentatie vorig jaar. Of STREEP PR, studenten van de minor PR Creating Stories, die het meest ingewikkelde public affairs-probleem aller tijden tackelden op weergaloze wijze. Of Gwen die schaafde en schaafde en schaafde en nog veel meer schaafde aan haar verhaal voor Content tot het perfect was. En zo kan ik er nog een heleboel noemen. De wil om ervoor te gaan, de intrinsieke motivatie, daar ben ik echt ontzettend trots op.

Maar ook op mijn collega’s (maak je geen zorgen, ik zal geen namen noemen). We zijn een hecht team en iedereen gaat en staat voor hetzelfde: de opleiding Communicatie tot het grootst mogelijke succes maken. Met inspirerende bezoeken voor studenten waar achter de schermen wekenlang aan wordt gewerkt, het Content Café, internationale trips, steeds nieuwe actuele voorbeelden voor in de lessen, ieder jaar iedere cursus weer beter en beter maken en natuurlijk de support voor elkaar. Want samen, docent én student, maken wij de opleiding tot hoe hij nu is. En daar mogen we allemaal trots op zijn.

Reacties

lk ben vooral trots p de studenten in Leeuwarden, zij bevolken onze terrassen, eetgelegenheden, festivals, en overige alcoholische voorzieningen optimaal. Problematisch is echter de tendens dat de studenten niet kunnen rondkomen van de aan hen toegekende studie financiering. Vreemd toch gelet op de gezellige uitspattingen van deze notoire zuipersgroep. En maar zeuren en klagen dat de studenten te financieel te weinig worden ondersteund. Laat zij de volledige kelere krijgen en een ondersteunend inkomen zoeken en de tekort komende pecunia niet op de werkende massa afwentelen. Stelletje uitzuigende gelukszoekers.

2 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.