Blog

#trots op …. onze eigen horrorfilm: Deadline!

De opleiding Communicatie bestaat 15 jaar. En daar zijn we trots op. Maar waar ben jij eigenlijk trots op, binnen of buiten je studie?  In de rubriek #TROTS op…  lees je de verhalen van studenten, docenten, studenten, alumni en praktijkpartners. Waar zijn zij trots op? Tweedejaarsstudenten Vinodh Ibrahim en Juliën Hoogland maakten een film.  En ja, als docent ga je dan zelf bijna naast je schoenen lopen…..

Door Vinodh Ibrahim en Juliën Hoogland

Voor het vak Content en Creatie moesten wij namens klas COV2D een bijdrage leveren aan het content café. Tijdens het Contentcafé zou onze klassenbijdrage onderdeel worden van het programma. Tijdens de les dachten we na over wat we wilden doen. Toen besloten we iets te doen wat we al heel lang super graag wilden: : het opnemen van een horrorfilm. Hoe en wat wisten we nog niet, maar we wilden de film relateren aan school.

Eenmaal gekomen tot een vaag concept, beseften we dat er nog maar anderhalve week tijd over was om de hele film af te maken. Het Contentcafé kwam dichtbij.

In deze anderhalve week hebben we onze creatieve, maar ook praktische, geest goed moeten gebruiken. In één dag voorbereiden, één avondje scriptschrijven, één avond filmen en twee dagen monteren, daarmee het moest het wel lukken. Achteraf gezien was dit ook precies de tijd die we nodig hadden. Gewoon ‘Go with the flow’, dat is hoe wij het altijd samen aanpakken. Of het nu om films maken gaat, of om schoolprojecten. Het gemak en de relaxte sfeer waarin wij te werk gaan, verbaast ons nog altijd. Voor veel studenten zijn ‘deadlines’ namelijk pittig en stressvol. Hoewel stressen soms ook gezond kan zijn, zien we om ons heen toch een hoop gebeuren waarvan we denken: doe en zeg wat je wil, maar weet wel, het kan ook chill!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.