Blog

#Trots op…. de opleiding

De opleiding Communicatie bestaat 15 jaar. En daar zijn we trots op. Maar waar ben jij eigenlijk trots op, binnen of buiten je studie?  In de rubriek #TROTS op…  lees je de verhalen van studenten, docenten, studenten, alumni en praktijkpartners. Waar zijn zij trots op? Tweedejaarsstudent Minoesjka Marinisse trapt af. En houdt het dichtbij huis.

We verzamelen steeds meer data. Allerlei technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op.  Veel bedrijven kunnen de big data wel verzamelen, maar weten niet wat ze ermee kunnen. En wat moet je als organisatie met al die technologieën die op je af komen? Vroeg of laat moet je er als smart connector aan geloven en de vragen van bedrijven hierover beantwoorden. En als je dat straks ook daadwerkelijk kan, dan mag je daar best trots op zijn!

Binnen de opleiding Communicatie
De opleiding Communicatie is zich hiervan bewust. Ze bereidt de smart connectors van de toekomst hierop voor door bijvoorbeeld de vakken observatietechnieken en Emerging Media te geven. Bij observatietechnieken leren we data te verzamelen met behulp van online tools zoals Google Analytics en OBI4wan. Platformen en social media kunnen monitoren is key. En om het beeld compleet te maken: data interpreteren en conclusies trekken.

Bij het vak Emerging Media wordt er veel aandacht besteed aan de technologieën die opkomend zijn. Elk jaar wordt dan ook het programma aangepast om ons – als smart connectors – van de meest actuele kennis te voorzien. De technologieën worden uitgelegd, en we krijgen de taak de technologie toe te passen binnen een bepaalde branche. Hierbij leren we direct wat een technologie kan betekenen voor een branche of een organisatie. Ook hierbij zijn conclusies van enorm belang. Ze vormen de basis van het advies aan een bedrijf.

Steeds betere smart connectoren
Nu hebben de technologieën veel data nodig om goed te kunnen functioneren. De twee vakken zouden dan ook aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Bij Observatietechnieken verzamel je de data en bij Emerging Media pas je ze toe binnen een technologie. De opleiding heeft er echter voor gekozen om dat niet te doen. Hiervoor zijn verschillende argumenten te vinden. Als eerste lopen vakken nooit goed synchroon met elkaar, waardoor het ene vak in de stof al verder is dan het andere vak waardoor er informatie vergeten wordt en er misschien een onvolledig advies tot stand komt dat niet de scherpte heeft die het zou moeten hebben. Kortom twee prima vakken die ons helpen om organisaties van een goed advies te kunnen voorzien. We kunnen ze helpen om lastige vragen te beantwoorden. En daar ben ik trots op!

 

Reacties

We nemen het mee in de evaluatie Juliën!

6 jaar geleden geplaatst

Super! Helemaal mee eens Minoesjka! Voor mij was het vak observatietechnieken waardevol, maar wel ietwat losstaand. Misschien dat een koppeling naar een groter project het vak interessanter maakt!?

6 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.