Blog

The story behind WIJSz  

Studievereniging WIJSz. De enige echte studievereniging van de opleiding Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam. Op een mooie zomerse dag in augustus 2017 is zij officieel opgericht door Tom Blijleven, Elise Bijl en Johan Boere. Dankzij de bereidheid van de oprichters om wat vragen te beantwoorden kan ik het verhaal achter WIJSz met jullie delen. 

Door: Jacky Mijling

De oprichting
Tijdens een onderzoek binnen het vak iLab dat Johan volgde, kwam naar voren dat er onder de studenten een behoefte was aan wat leuke activiteiten en meer contact tussen studenten onderling. In diezelfde periode pakten ook Tom en Elise dit idee op. Ze namen een enquête af om de eerstejaars te polsen in hoeverre er animo was voor een studievereniging. Zonder van elkaar op de hoogte te zijn, waren ze er dus alle drie mee bezig. Docent Leon Goor bracht Johan, Tom en Elise met elkaar in contact. Na maanden overleggen, onderhandelen, doorzetten en op hun snufferd gaan, richtten ze WIJSz officieel op.  

De eigenWIJSze naam
Tom kwam als eerste met het idee voor een naamWIJS. Een afkorting voor Wijnhaven Studievereniging. De kleine ‘z’ is er tijdens een gesprek met docenten Leon Goor en Kristel Klaassen bijgekomen als knipoog naar het toch wat eigenWIJSze karakter dat ze als studievereniging wilden hebben. En ja, ook de slechte woordgrapjes waren toentertijd al goed aanwezig.  

Het doel
Tom, Elise en Johan hadden als doel om meer contact te realiseren tussen studenten van verschillende klassen en leerjaren. De opleiding Communicatie had zo’n 120 tot 150 studenten per leerjaar. Dus best een flinke klus om dat voor elkaar te krijgenDaarnaast leek het de oprichters tof om wat praktische verdieping te bieden met excursies en gastcolleges. Het eerste jaar hebben ze hun best gedaan om gave activiteiten te organiseren en zo een mooie basis te leggen voor de toekomst van WIJSz. Zoals de Magic WIJSz Talk’ waar zowel een show door een illusionist werd gegeven als een college over consumentengedrag door mediapsycholoog Mischa Koster. 

WIJSz staat ook bekend om de borrels die het gehele jaar door georganiseerd worden. Met een drankje, een Baek-burger en gezelligheid schep je makkelijk een band. Het leuke is dat er studenten van verschillende leerjaren en studies, maar ook veel docenten, op af kwamen. Op die manier leer je elkaar echt op een andere en leuke manier kennen. 

Smart Connector 
De oprichters zien de kern van elke Smart Connector toch wel in het leggen van contacten. Weten bij wie je terecht kan om je doel te bereiken. Of dat nu het delen is van kennis, carrière maken, een nieuwe klant binnenhalen, een crisis oplossen of gewoon het drinken van een borrel met goed gezelschap. Binnen studievereniging kun je jezelf ontplooien en ontwikkelen tot een Smart Connector. Dus waar wacht je nog op?  

 

“The connections that you make will be the foundation of your future as a smart connector.”  

Reacties

Mooi stuk Jacky! We zijn trots op onze prachtige studievereniging. Uiteraard met dank aan deze toppers!

4 jaar geleden geplaatst

Leuk om te lezen wat het verhaal achter WIJSz is! Top gedaan!

4 jaar geleden geplaatst

Ik vind het knap gedaan ik zou het niet kunnen!!!proficaat Jacky .

4 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.