Blog

The story behind… Support your locals 010

De zomerse zon verwarmt je gezicht, een vriendelijke serveerster komt aangelopen met je perfect getapte Rotterdamse biertje, samen met je favoriete maaltijd. Naast je hoor je lachende mensen en zodra je een slok neemt van je bruisende biertje, waait er een klein briesje wind langs je oren. Helaas is het nu nog wel zo dat wij de drankjes tijdens de digitale VrijMiBo thuis nuttigen in plaats van op het zonnige terras. Lekker een hapje buiten de deur doen zit er ook nog niet in. Wij missen de horeca, maar de horeca mist ons ook. En denk niet alleen aan het café om de hoek, maar ook aan de lokale leveranciers die hun grootste afnemers zijn verloren, en daarbij ook hun inkomsten.

Door: Eva de Bruin

Niet lullen maar poetsen

Waarschijnlijk maakt de horeca per 1 juni zijn terugkomst, met minder tafels en minder beschikbaarheid. Jordy’s bakery, Kaapse brouwers, giraffe coffee, floating farm, en verschillende lokale ondernemingen zijn dan nog steeds de dupe.  De initiatiefnemers van Support your Locals 010 zetten zich samen met een team van vrijwilligers in voor deze lokale ondernemers. Ze stellen afwisselende boxen samen met de lekkerste lokale producten. Het is een box voor en door de Rotterdammers.

Bewustwording

Initiatiefnemers Jaël en Angelika leggen uit dat naast de producten die ze leveren om de lokale leveranciers te helpen, ze ook bewustwording willen creëren bij de Rotterdammers. Een hoop van deze producten worden hier in ons Rotterdam geproduceerd. De geliefde Rotterdamse producten zijn een onderdeel van de kracht en identiteit van de stad en dit willen ze samen met het team in de spotlights zetten. Wekelijks wordt er gekeken welke lokale leverancier baat heeft om zijn of haar producten in de Support your Locals 010 box te doen. De initiatiefnemers gaan zelfs langs bij kleine Rotterdamse restaurantjes, om daar de lekkerste producten op te halen. Elke donderdag wordt er gekeken naar wat de ondernemers te bieden hebben, en dit wordt evenwichtig samengesteld.

In de koelkast

De box vol lokale producten wordt na het samenstellen voor de deur bezorgd, maar uiteraard met wat stappen achteruit gedaan om de gewenste anderhalve meter te waarborgen. Voor de ene is de support your locals 010 box een verassing voor de deur, de ander zat er vol spanning op te wachten. Het is een basis van je wekelijkse boodschappen, of de wekelijkse (VrijMiBo) thuis borrel. Bij het bestellen van de box zie je ook meteen hoeveel kleine leveranciers je hiermee steunt. Onlangs heeft support your locals zelfs een mooi tijdelijk pand weten te bemachtigen, zodat je ook je box kan afhalen!

Terugkeer

We tellen allemaal af, tot de terugkeer van de Horeca. De zitplekken (op afstand) in de zon zullen gewilder zijn dan ooit en niet geheel risicovrij. De lokale ondernemingen voelen dit ook dan nog. Laten we samen ervoor zorgen dat de streekproducten, en zo ook het hart van Rotterdam, niet verloren gaan. En eerlijk is eerlijk, uit of thuis, die Kaapse brouwer biertjes en overjarige kaas uit de borrel box gaan er altijd goed in!

Meer info

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.