Blog

The story behind… Een marathonloper

Het is een droom voor velen, maar er zijn maar weinigen die het ook echt waarmaken… Een marathon lopen. Het kost ontzettend veel doorzettingsvermogen, wilskracht en discipline. Ik interviewde de vrouw die naast het feit dat ze zelf een blog bijhoudt en twee kinderen heeft, keihard aan het trainen is voor de Marathon van Rotterdam!

Door: Eva de Klerk

De motivatie
Ik heb het over de Zwijndrechtse Marieke Hagesteijn. Naast alle sportiviteit runt zij ook nog samen met haar dochter de blog ‘MariePer’, waarin zij beiden regelmatig artikelen plaatsen. Fitness, fashion, beauty en travel is waar hun passies liggen en hier is dan ook van alles over te lezen.

Marieke zal vandaag, 7 april 2019, aan de start staan om haar eerste marathon te lopen. Een halve marathon is al wel een keer gelopen en dat was zoals zij zelf zegt ‘een makkie!’. Daarnaast sport Marieke al haar hele leven en als er even geen sportschool in de buurt is, trekt ze haar runners wel aan. Dat ze lekker buiten kan zijn, is wat zij het fijnste vindt aan het hardlopen.
“Tot twee jaar geleden had ik nog nooit een wedstrijd gelopen, tot mijn sportschool een challenge stelde: de kwart van Rotterdam. Na afloop voelde ik me een watje bij het zien van de ‘hele marathon’-lopers en had ik enorm het ‘snelle Jelle-gevoel’. Ik wilde dus meer!”
Daarom gaat Marieke dit jaar voor de 42KM. Die kan ze dan vanavond van haar bucketlist afstrepen nadat ze is gefinisht op de Coolsingel. Respect!

Een goede voorbereiding is het halve werk…
Het mag wel duidelijk zijn dat je niet zomaar even 42KM kunt hardlopen. Daarom is Marieke ook serieus bezig geweest met de voorbereiding. Er is heel veel getraind aan de hand van een hardloopschema. “Ik heb gewerkt met een schema van De Hardloop Revolutie waarin ze niet meer dan 15 kilometer trainen. Daar heb ik me niet aan gehouden. Ik heb intussen de 25 en 30 ook gelopen om vertrouwen te krijgen.”

Bruggenloop Rotterdam, 15 december 2018. 15KM in 01:20:00

Daarnaast stelt ze: “Ik ben op een leeftijd dat ik met zekerheid aan de start wil staan. De juiste voorbereiding is dus een must. Dat betekent drie tot vier keer lopen per week, daarnaast train ik nog 2 tot 3 keer in de sportschool voor mijn core stability. Misschien meer dan anderen doen, maar dat komt omdat ik het ook leuk vind.”

#GOALS!
Welke sportvrouw/man heeft er nou geen verdere doelen en dromen? En natuurlijk heeft Marieke die ook! “Als het lopen van een hele marathon me toch bevalt… dan ga ik in oktober de halve van Valencia lopen en volgend jaar de hele in New York. Dat zou stiekem wel een wens zijn.”

Een sportieve vrouw met zoveel ervaring en kennis heeft vast een goede tip paraat voor (beginnende) hardlopers dacht ik zo. Als ik haar vraag naar hét advies antwoordt ze: “Beginnen met goede schoenen. Geef ietsje meer uit, het voorkomt blessures. Heel belangrijk!”

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.