Blog

The Big Three Smart Connections

De krachten bundelen. Co-creëren. Samenwerken. Rotterdammers zijn gek op bruggen slaan. Al die slimme connecties maken de stad sterker en mooier. Wij selecteerden in co-creatie (want: smart connecting) de grote drie van deze week:

1. studente Charisa Lalmohamed over De Trap
“Dikkertje Dap klom op De Trap”
De Trap op het Centraal Station van Rotterdam is niet voor watjes. Met een hoogte van 29 meter en een lengte van 57 meter is De Trap niet te missen. De Trap behoort tot één van de blikvangers van de culturele manifestatie Rotterdam viert de stad! Een beetje Rotterdammer beklimt met liefde, misschien zelfs met wat bloed, zweet en tranen De Trap, maar ook voor de toerist in Rotjeknor is het een must-see. Vanuit de top van De Trap zie je de havenkranen, de nieuwe stad, Noord en Blijdorp. Dus tandjes op elkaar en klimmen maar.

2. student Elias Doelman over selfies
De politie doet zowaar ook aan smart connecting: zij gebruikt nu selfies van vluchtelingen om hun routes te achterhalen. Op deze manier kan bijvoorbeeld worden ontdekt via welke landen vluchtelingen reizen. Hoe? Nou, die palmbomen op de achtergrond komen niet echt veel voor in Nederland. Selfies zijn niet de enige wijze waarop de politie de vluchtelingenstroom herleidt. Gesprekken met vluchtelingen zelf blijven belangrijk, maar zijn lastig. Nu maar hopen dat deze onderzoeken de vluchtelingen ook ten goede komen. Wat ik mij wel afvraag: waarom maken vluchtelingen nou selfies en hoe komt de politie daaraan?

3. docent Agaath Flikweert over the Harmony of the Seas
IMG_0505
Wat een drukte. Nooit geweten dat een boot zoveel belangstelling kon hebben. Natuurlijk is het een mega-schip, maar midden op de dag een complete verkeersopstopping op en rond de Erasmusbrug, dat had ik toch niet gedacht. Alsof heel Rotterdam erop uit is getrokken om dit historische moment vast te leggen.

“Sodemieters, de Euromast is er werkelijk helemaal niets bij,” hoor ik naast me iemand zeggen. En inderdaad. Het schip blijkt vijf keer zo groot als de Titanic, even hoog als twee keer de Rotterdamse Euromast en langer dan de Eiffeltoren. En ook de inhoud is imponerend. Wat te denken van 23 zwembaden, 17 dekken, een binnentuin, een ijsbaan en – voor degenen die van een uitdaging houden – de langste glijbaan ooit op een schip. Tien verdiepingen lang en maar liefst 66 meter diep. Je kunt je er bijna geen voorstelling van maken.

Credits: MVRDV

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.