Blog

The Big Five Smart Connections #1

De krachten bundelen. Co-creëren. Samenwerken. Rotterdammers zijn gek op bruggen slaan. Al die slimme connecties maken de stad sterker en mooier. Wij selecteerden de grote vijf van dit moment.

Door: Ron van den Berg, docent Communicatie en redacteur

 1. Domino XL: Alles moet om
  300 dominosteentjes. Dwars door de stad. Langs huizen, door metrostations, rond cafés… En dan gaan ze om! Op 20 maart zijn alle gebouwen in hartje Rotterdam op die manier verbonden. Het is het startsein van het buitenprogramma ‘Rotterdam viert de stad’: een zomer lang vieren we 75 jaar wederopbouw. Ow ja, en of jij ook je steentje bij wil dragen! Want ze moeten natuurlijk wel ff overeind gehouden worden tot het startsein J Aanmelden doe je hier: www.dominoesrotterdam.nl.
 2. Havennieuws: Antwerpen wil knuffelen
  China annexeert in hoog tempo Zuid-Europese havens. Doel: de transportband naar Midden-Europese landen (groeimarkten!) in handen krijgen. “Amay, daar moeten we een stokje voor steken”, dachten ze in de Antwerpse haven. Samenwerken met grote broer Rotterdam, dus. Eddy Bruyninckx, baas van het Antwerpse havenbedrijf, ziet het zo: “We spelen elk onze rol, maar het is slimmer om gezamenlijk goederen te vervoeren naar Polen, Tsjechië of Hongarije.” Gezellig jongens!
 3. Heftig verfwerk
  Ook een brug heeft aandacht nodig. Nee, dat is niet de titel van een nieuw filosofisch handboek. Dat is gewoon hoe het zit. Half januari startte het onderhoud aan onze Hef (je weet wel, de Koningshavenbrug). Eind mei moeten de steigers staan. Daar komt weer folie omheen (tegen het spetteren). Dan is het een kwestie van kwasten. En eind 2016 zittie – 7,8 miljoen verder – weer strak in de lak. Mooi werk.
 4. RET ruimt rommel op
  Tenminste: als wij ook ff meehelpen. Op dertien metrostations zet de RET EcoEuro machines neer. Eco wat? Zeg maar ‘Holle Bolle Gijs’-automaten: als je er je troep (plastic flesjes en blikjes) in douwt, krijg je een kortingsbon van een shop in de stad. Of je doneert aan Blijdorp. Helemaal win-win-win dus. Leuk weetje voor de communicatieprofs: op elke machine zit een abri – voor te adverteren. Zo kan je dus een out-of-home advertentie koppelen aan een kortingsactie: meetbare conversie.
 5. Nelly in Annabel
  En deze big five is niet compleet zonder een brug naar vijftien jaar terug. Let op. Ken je Nelly nog, nog, nog…? Je weet wel. Hot in herre, Ride wit me. Ja? Staat gewoon in Annabel. Zondag 22 mei. Ik zeg: herbeleef die zomeravonden van de vroege jaren nul.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.