Blog

The Big Five – we zijn begonnen! En hoe.

Ja.. en hoe. Natuurlijk zijn we alweer vijf weken onderweg en natuurlijk voelt het bijna alsof we nooit zomervakantie hebben gehad. Hoe is het om weer terug te zijn in de collegebanken? En hoe is het om als eerstejaars je allereerste stappen te zetten op de Wijnhaven? Eén ding is zeker: we kijken met een warm (want warm was het) gevoel terug op de introductieweek. In deze Big Five delen redactieleden en contributors over hun ervaringen in de eerste weken van een vers collegejaar.

1. Femme kijkt tevreden terug op de intro van jaar 1
We zitten alweer op een tiende van het studiejaar.’’ Zo begon ik deze week, positief en optimistisch over het nieuw collegejaar. Na de drukke eerste weken kan ik met een voldaan gevoel terugkijken op de introductieweek. Drie dagen voor de nieuwe eerstejaars om elkaar te leren kennen. Ik denk dat het een geslaagde week was. Opnieuw gingen we dit jaar naar de scouting, waar een stormbaan, suikerspinnen en een heuse frietkar goed in de smaak vielen. Ook de crazy88 op de donderdag was weer een succes. Vooral het beeldmateriaal moeten we koesteren. Lijkt me leuk om dit met de diploma-uitreiking weer eens tevoorschijn te halen 😉 Al met al een zinderende start!

2. Kenza zet de eerste stappen naar haar propedeuse
De nieuwe lading communicatiestudenten is ondertussen al een paar weken gestart op de hogeschool. We houden ons bezig met onze eerste major Identiteit & Verhalen. Wie wij zijn, wat dat voor ons betekent, en hoe we ons zien in de wereld van de communicatie. Langzaam maar zeker vinden we onze weg als student binnen de hogeschool. Het vinden van de lokalen wordt steeds makkelijker, en langzaam wennen we gelukkig ook een beetje aan de werkdruk. We wachten nu op ons eerste cijfer, de eerste stap naar het behalen van de propedeuse!

3. Tessa vindt haar draai in alle tweedejaars projecten
Na een lange zomervakantie was het weer tijd om naar school te gaan. Ik keek er erg naar uit om mijn klasgenoten weer te zien en te starten met het tweede jaar. De introductie was online, dit keer niet vanwege Covid-19, maar door een landelijke staking van de NS. Tijdens de introductie werd verteld dat het tweede jaar wat pittiger zou zijn in vergelijking met het eerste jaar. En daar is geen woord van gelogen. De eerste twee weken had ik moeite om overzicht te houden. Drie projecten tegelijk, dat was ik nog niet gewend. Inmiddels kan ik zeggen dat ik mijn draai heb gevonden en dat ik met veel plezier werk aan de projecten.

4. Lieve en Sophie zijn al speeddatend gestart met de minor Creative Business
Ons schooljaar begon met een heuse speeddatesessie. Het resultaat? De communicatiebureaus waarmee we het komend semester aan de slag gaan voor diverse opdrachtgevers. De eerste helft van ons derde jaar staat in het teken van de minor Creative Business. Creatieve concepten, contentstrategieën en storytelling zijn slechts drie van onze bezigheden de komende tijd. Bovendien voelen we ons nu steeds meer thuis in de creatieve industrie door de inspirerende gastcolleges en bedrijfsbezoeken. Inmiddels zijn we begonnen met onze eerste opdracht voor Effe Kletsen Met…. Volgende week pitchen we ons concept om van de onderneming een succes te maken. En ondertussen is het aftellen geblazen, want over vier weken gaat een groot deel van de studenten en docenten op reis… Op naar Londen!


5. Kim ziet haar agenda vollopen
Omdat ik van mei tot augustus niet voor de klas heb gestaan (vanwege het opnemen van mijn ouderschapsverlof) was mijn agenda in deze maanden nagenoeg leeg. Nou ja, op enkele reisjes, borrels en sportlessen na dan. Nu we vijf weken op dreef zijn is een lege agenda een utopie. De afspraken stromen binnen, mijn agenda barst uit z’n voegen. Van colleges geven in de minor Creative Business, consults met studenten over creatieve concepten en individuele gesprekken met eerstejaars tot kennismaken met nieuwe contributors voor dit platform, een literatuuronderzoek over merken in de metaverse optuigen en het programma voor de Londenreis (mede-)organiseren. You name it. En guess what?! Ik hou ervan!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.