Blog

The Big Five – vakantieplanning

Het zonnetje begint buiten steeds vaker te schijnen en de lentekriebels beginnen te komen. Door dit lekkere weer krijgen we uiteraard allemaal zin om er lekker op uit te gaan en een beetje van de wereld te proeven, althans, ik in ieder geval wel! Als student heb je natuurlijk, als je je school een beetje goed plant, veel tijd over en heb je vaak veel vrije weken waardoor je ook lekker buiten het seizoen kunt reizen. Ideaal, want dit zul je in het bedrijfsleven niet zo vaak tegenkomen, zo veel vrijheid. Ik houd er dan ook van om vaak te reizen en mooie delen van de wereld te zien. Een nieuwe cultuur snuiven, een andere taal leren kennen, uitwaaien op het strand of mooie monumenten bezoeken… Kom maar op met die vakantie! Hier wat tips om jouw (wat grotere) reis zo voorbereid mogelijk te plannen:

Door: Iris van Sambeek

1. Check skyscanner.nl
Het is het fijnste als je je data nog niet helemaal vast hebt staan, want zo kun je nog spelen met de prijzen op verschillende data. Een fijne tool voor het zoeken van de goedkoopste vluchten is skyscanner.nl. Skyscanner.nl scant als het ware door bijna alle luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld. Zo kun je ook een maandelijkse overview zien van wanneer het goedkoper en duurder is. Zo worden er vaak ook vluchten met een overstap aangeboden, met de overstaptijd vermeld, maar dit kan je dus zomaar honderden euro’s schelen! Als je bijvoorbeeld naar Azië wil, kun je dan zelfs vliegen met airlines als Emirates en Singapore Airlines (de wat luxere airlines) voor een spotprijsje!

2. Plan je reisroute
Wanneer je je retourvlucht geboekt hebt, kun je aan de slag met het echte plannen! Als je een grote reis tegemoet gaat, zoals bijvoorbeeld Indonesië, dan is het handig om uit te stippelen welke plekken je graag zou willen zien. Een tip om deze plekken te bepalen is blogs lezen! Hier schrijven reizigers die jou voor gingen, vaak welke plekken nou de moeite waard zijn en welke juist niet of welke plekken bijvoorbeeld te toeristisch zijn. Ook kun je alvast research doen naar hoe je het makkelijkste van de ene naar de andere plek komt. Soms is een binnenlandse vlucht daar zelfs de snelste en de goedkoopste optie voor!

3. Aan de slag op Booking.com
Wanneer je je reisroute bepaald hebt, kun je je hotels gaan boeken. Het is handig als je allereerst je budget bepaalt, zodat je ook weet wat je uiteindelijk kwijt zal zijn. Een handige tool voor het boeken van je hotels is Booking.com. Booking.com biedt namelijk veel hotels waar je gratis kosteloos kunt annuleren, handig voor als je nog wat veranderingen in je reisroute wil maken! Ook krijg je, als je vaker boekt via booking.com, voortaan 10% korting als Genius member. Wanneer je hotels vast staan en je hier 100% zeker over bent, kun je vervoer gaan regelen zoals bijvoorbeeld die binnenlandse vluchten.

4. Noteer de tips van travelbloggers
Als je al de ‘basis’ geregeld hebt, kun je het leuke deel gaan plannen, namelijk: de activiteiten. Er zijn natuurlijk superveel travelbloggers en -vloggers en zij geven geweldige tips, denk aan Laura Reid of Christian LeBlanc. Houd bijvoorbeeld rekening met de tijden: bij sommige bezienswaardigheden is het echt alleen leuk om daar in de ochtend te komen omdat het in de middag dan te warm of juist te druk is. Ook kun je op deze manier gaan kijken welke activiteiten dicht bij elkaar liggen, zodat je deze bijvoorbeeld op dezelfde dag kunt plannen. Hetzelfde kun je doen met restaurantjes en lunchspots!

5. Maak je planning niet te strak
Wanneer je een heel schema gemaakt hebt, waar jij je heel graag aan wil houden, raad ik je wel aan om de week voordat je gaat, even heel goed naar de weersverwachting te kijken. In Azië heb je bijvoorbeeld in de zomer de moesson waardoor je hele hevige stortbuien kunt krijgen. Probeer wat dagen minder druk te plannen, zodat er zich wel verschuivingen kunnen plaatsvinden. Ik raad het sowieso af om een hele strakke planning te hebben, want hier raak je alleen maar onnodig gestrest door. Verder raad ik je aan om altijd voor de zekerheid een wereldstekker mee te nemen voor als je buiten Europa reist.

Met deze tips kun je zeker vooruit voor je volgende reis. Wanneer je wat uitgebreidere informatie en tips wil, kun je altijd nog een kijkje nemen op mijn YouTube-kanaal waar ik een travel series heb uitgebracht. In ieder geval heel veel succes met de herkansingen en tentamens die je mogelijk hebt en wie weet ga je na het lezen van dit artikel wel lekker je volgende vakantie boeken!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.