Blog

The Big Five – De tofste fotografen uit Rotterdam

Mooie beelden gaan nooit vervelen. Nu visuele content booming is kunnen we het allemaal beamen: we houden van (het kijken naar) mooie plaatjes. Daarom: voor een flinke dosis inspiratie, en ook gewoon omdat hun foto’s zo fijn zijn om naar te kijken, in deze Big Five de tofste fotografen uit ons creatieve stadje Rotterdam.

Door Lonneke Rijsdijk, vierdejaarsstudent Communicatie en fotograaf

#1 Claire Dropperthttp://www.claireonline.nl
Hoewel haar foto’s het misschien niet doen vermoeden, ligt haar basis wel degelijk in Rotterdam. Claire reist de hele wereld over en schiet daar plaatjes om bij weg te dromen. Funny fact: ze is ook een #influentialinstagrammer en dat is ook waar je veel van haar foto’s terugvindt. Wegdromen bij de mooiste landschappen van de wereld (en natuurlijk Rotterdam)? De foto’s van Claire zullen je nooit vervelen.

Skyline rotterdam

Silence II series

 

#2 Stacii Samidinhttp://www.staciisamidin.com
Documentairefotografie ten top. Rauwer en echter dan de foto’s van Stacii gaat het niet worden. En dat is exact wat ze zo goed maken. Waan je in de wereld van Stacii en ontdek de verhalen die hij vertelt met zijn foto’s. Want die verhalen, die vind je in iedere foto terug.

#3 Sandra Jonkershttp://www.sandrajonkers.com

Street photographer Sandra Jonkers laat je Rotterdam door haar ogen zien. De foto’s van Sandra, geschoten in de straten van Rotterdam, laten je het échte leven zien. Geen photoshoptrucjes bij haar foto’s. Nee, meer dan een zwart-wit filter wordt het niet. Stap samen met Sandra in het leven van de straten van Rotterdam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#4 Michèle van Vliethttp://www.michelevanvliet.com
De jongste van het stel en dat is goed te merken. In positieve zin! De foto’s van Michèle zijn jong en verfrissend en dat is fijn om naar te kijken. Met een mix van fashion, portret en art boort zij langzaam haar weg omhoog in de wereld van fotografie. Een dame om in de gaten te houden.

 

 

#5 Jeroen van Damhttps://www.instagram.com/jeroenvandam

Hoewel hij alleen een Instagram-account heeft, is Jeroen van Dam ook zeker een fotograaf. Een architectuurfotograaf om precies te zijn. Ook al ligt jouw passie hier niet, je houdt wel van de foto’s van Jeroen. Zijn foto’s zijn architectuur op zijn mooist. Vanuit bijzondere standpunten en hoeken laat hij je gebouwen, bruggen of pleinen van een kant zien die je nog niet kende. Een kant waar je nooit genoeg van krijgt.

Reacties

Beste, Ik wil graag voor mijn studievereniging EFR foto's laten maken van onze commissies. Ik ken jullie van foto's die jullie eerder hebben gemaakt bij mij studentenvereniging, S.S.R. Rotterdam. Ik vroeg mij af of jullie ook foto's maken overdag. De foto's die ik zoek zijn groepsfoto's en closeup profielfoto's voor elk commissielid. Hiervoor had ik het idee om 2 dagen lang deze te maken en commissies een tijdslot te laten kiezen wanneer zij binnen die 2 dagen foto's kunnen maken. Zouden jullie hier voor open staan? Hebben jullie voorbeelden van een soort gelijk project dat jullie hebben gedaan? En hebben jullie hier een prijsopgave van? Ik hoor graag meer! Mvg, Marjolein Keijzer Marketing officer

5 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.