Blog

The Big Five… tips voor je Pinksterweekend

Deze periode zit bomvol met lange weekenden. Voor sommige mensen heel belangrijk, maar voor anderen gewoon een lekker extra dagje vrij. Hoe het voor jou ook is, zo’n lang weekend geeft je bij uitstek de tijd om een dagje weg te gaan. Speciaal voor jullie een fijn overzicht van de leukste to do’s!

  1. Rrrollend Rotterdam

Het aantal foodtruckfestivals is niet meer te tellen tegenwoordig. Maar dat maakt het niet minder leuk! Lekker struinen tussen allerlei verschillende soorten hapjes terwijl de jazz op de achtergrond speelt. Wat is hier een beter decor voor dan het Kralingse Bos?! Kun je er geen genoeg van krijgen? In juli komt Rrrollend terug naar Rotterdam! Ook handig: Rrrollend Rotterdam is dit jaar cash-loos, je kunt overal met je pinpas betalen.

  1. Toffler Festival

Artiesten uit binnen- en buiteland geven fantastische optredens in het Roel Langerakpark. Het is voornamelijk house en techno, dus je moet ervan houden. Maar als je ervan houdt, heb je een heerlijke dag zaterdag.

  1. Operadagen Rotterdam

Ook muziek, maar heel wat anders dan Toffler.  De Operadagen duren 10 dagen en het programma zit vol met bijzondere voorstellingen. Iets wat wel goed is om in je achterhoofd te houden is dat er verschillende soorten kaarten en arrangementen zijn, maar die staan allemaal duidelijk uitgelegd op de website. Voorstellingen duren gemiddeld anderhalf uur en vinden soms plaats om de meest bijzondere locaties (zoals de rooftop concerten op zondag).

  1. Pro Freestyle The Hague

Het is niet in Rotterdam, maar je bent er zo! Pro Freestyle is vandaag al begonnen, maar de echt spectaculaire dingen zijn te zien vanaf morgen. Dit is het grootste freestyle-evenement van de Benelux. Je kunt je verwonderen aan fantastische atleten uit onder andere de BMX-, MTB-, Inline- en Skateboardwereld. De dagen worden afgesloten met feesten. Met 22 graden op zondag en 23 op maandag, zijn het heerlijke dagen om naar dit spektakel te gaan kijken.

  1. Wereldfair Leiden

Op Tweede Pinksterdag is er de mogelijkheid om Koreaanse dumplings te leren maken, een liefdesbrief van kralen in elkaar te zetten of naar de Peruaanse zang- en dansgroep Alegria Peruana te kijken. Je kunt natuurlijk ook besluiten om lekker over de fair te kuieren. De Wereldfair in Museum Volkenkunde is een dag die je de diversiteit van de wereld leert kennen. De toegang is gratis en er is ontzettend veel te zien en te doen.

Geniet van je weekend!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.