Blog

The Big Five – Rotterdamse theaters & voorstellingen

Rotterdam is gegroeid tot een bruisende stad waar geen dag hetzelfde is. Elke dag is er wel wat anders te doen. Omdat we toch al snel vast gekluisterd zitten aan het scherm van onze tv, laptop of smartphone, is het tijd om ons online leventje even opzij te zetten en weer eens te genieten van een real life beleving. Ergens waar dat goed kan is: het theater.

De stad is gevuld met iconische en verrassende theaters. De voorjaarsvakantie is daarom de perfecte mogelijkheid om eens een bezoek te brengen aan één van de cultuurpodia. En daarom hierbij een selectie van theaters die aantrekkelijk is voor ervaren podiumkunst-liefhebbers en theater-nieuwsgierigen.

#5 Lente festival
Gedurende de voorjaarsvakantie is er in het Maastheater elke dag wat te doen. Oké, het is voor kinderen van 8 tot en met ouderen van 88. Het zijn dus laagdrempelige voorstellingen, maar ben je altijd al benieuwd geweest hoe het aparte gebouw er van binnen uitziet? Ga dan een kijkje nemen en het zal je niet teleurstellen!

#4 Avondje lachen
Studio De Bakkerij is een heerlijk knus theater waar goede kwaliteit podiumkunsten worden vertoond. Vanaf het moment dat je binnenkomt voelt het alsof je een fijne huiskamer binnenloopt. Dit theater is absoluut niet bang om rauwe talenten een kans te geven. Gelukkig maar, want talent is er genoeg in deze stad! Breek de vakantie door midden met een lach en ga naar Rotterdam Lacht! Stand-up comedy op woensdagavond 8 maart.

#3 Rotterdams genieten
Een unieke theaterbeleving heb je in theater Walhalla. Je zit ontzettend dicht op het toneel, waardoor je haast de adem van de performer kan ruiken. Op en top Rotterdams is het theater gelegen in Katendrecht. Daarom is het ook echt een aanrader om naar The Tunes te gaan. Ze omschrijven zichzelf als de jongens van plezier, sinds de meisjes van plezier zijn vertrokken uit Katendrecht. Rotterdamse humor en zang ten top. Donderdagavond 9 maart it is.

#2 Puur toneel
Er zijn flink wat bekende namen die uit deze toneelgroep voort zijn gekomen. Heden ten dage zijn er nog steeds bekende namen die binnen deze groep actief zijn. Het bijzondere is dat voorstellingen van het Rotheater in de Rotterdamse Schouwburg te zien zijn, maar ook in hun eigen theater in een zijstraat van de Witte de Withstraat. In het eigen theater komen de voorstellingen naar mijn mening het best tot zijn recht. In de voorjaarsvakantie is het mogelijk een try-out bij te wonen. Het stuk gaat over de afschuwelijke beelden die voorbij komen op social media, die wij mensen maar al te graag bekijken.

#1 Theater der theaters
Als je aan theater en Rotterdam denkt, dan denk je aan het Luxor. Zowel het nieuwe als het oude zijn iconisch in Rotterdam en ver daar buiten. Vaak zie je meteen bij een cabaretshow die op tv wordt uitgezonden, dat het is opgenomen in het oude Luxor. Dat komt natuurlijk door de herkenbare lampen aan de muren van de zaal. Een te gek theater met een te gekke voorstelling is geheid succes. Een must see is de musical Watskeburt met De Jeugd Van Tegenwoordig in Muppets poppenversie. Geniaal!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.