Blog

The Big Five – Podcasts

Podcasts zijn terug van weggeweest, we hebben geen videocontent meer nodig wanneer het al gewoon goede audiocontent is. Het fijne aan podcasts is dat je ze makkelijk kan luisteren tijdens bijvoorbeeld het autorijden, tandenpoetsen, schoonmaken, opmaken enzovoort. Eindeloze opties zijn mogelijk en het kost je weinig tot geen moeite! Maar, dan moet je wel eerst een goede podcast vinden. Daarom hieronder vijf hele fijne podcast-accounts bij elkaar geraapt. Enjoy!

Door: Iris van Sambeek

1.The good life – Stevie & Sazan
Een van de meest luchtige podcasts uit dit rijtje is denk ik deze podcast van Stevie en Sazan. Stevie en Sazan hebben sinds 2 jaar een dochtertje en vormen zo het perfecte familieleven. Ze zijn erg succesvol en daar praten ze voornamelijk over. Ook collab’en ze vaak met anderen om over entrepreneurship en succes te praten. Het is erg luchtig maar tegelijkertijd ook erg interessant. Mijn aanrader is ook om een kijkje op hun Instagram te nemen. Ze zijn namelijk erg inspirerend.

2.The Lavendaire lifestyle – Lavendaire
De podcast van Lavendaire is zonder twijfel mijn favoriet uit dit rijtje. Lavendaire is een aantal jaar geleden haar eigen YouTube-kanaal gestart waarin ze als thema heeft: ‘Life is an art, make it your masterpiece’. Haar YouTube-kanaal en dus ook haar podcast-kanaal gaan compleet over self-betterment. Het is erg inspirerend en heeft ook een beetje met de wet van aantrekkingskracht van doen, waarbij alles voornamelijk draait om de kracht van het brein. Super interessant dus. Deze podcasts kunnen af en toe ook wat dieper gaan. Laat je hersenen maar kraken dus!

3.Entrepreneur Podcast – Zero to 7 figures
Voor wie ooit een eigen bedrijfje wil beginnen of gewoon erg geïnteresseerd is in het bedrijfsleven, is dit de ideale podcast. Het fijne aan deze podcast is dat de afleveringen niet langer duren dan 7 minuten (op een paar uitzonderingen na). Je krijgt dus in 7 minuten een interessant verhaal te horen over alle ins & outs van entrepreneurship. Zo gaat het bijvoorbeeld over openlijk presenteren, blog-succes, productiviteit maar worden er ook netwerktips gegeven.

4.Making Sense – Sam Harris
Deze podcast kan heel erg diep gaan en heeft waarschijnlijk ook de langste afleveringen uit dit rijtje. Je moet er dan ook even wat tijd voor maken. Het gaat in op dingen die normaal niet logisch zijn, om het op deze manier logisch te maken. Het gaat erom dat je bepaalde aspecten van het leven beter leert te begrijpen of te bespreken. Erg interessant en deze podcast zet je zeker aan het denken.

5.Highest Self Podcast – Sahara Rose
Als spiritualiteit je interesse heeft en je er iets dieper op in zou willen gaan, is deze podcast een must. Het is geen podcast waar alles enorm zweverig wordt. Er wordt namelijk best luchtig ingegaan op bepaalde aspecten, wat voor de sceptici onder ons ook wel handig kan zijn. Daarbij heeft het ook een enorm aanbod aan afleveringen, waardoor ik denk dat er voor iedereen wel een geschikte bij zal zitten.

 

Heb je zelf ook een podcast die je iemand aan zou willen raden, laat het ons even weten. Altijd leuk om het volgende studiejaar wat extra aandacht aan te besteden.  

Reacties

Dank je! Gaan we zeker naar luisteren!

5 jaar geleden geplaatst

Man man man, de podcast van Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren is ook echt een aanrader!

5 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.