Blog

The Big Five – Netflix series

De donkere dagen rond kerst lenen zich uitstekend om in je meest comfy outfit op de bank te ploffen met een fijne serie. Lang leve Netflix. En het aanbod is groot. Ter inspiratie tipt de redactie haar favoriete series. Have fun!

#1. Tip van Noortje Dupont Mindhunter
How do we get ahead of crazy if we don’t know how crazy thinks?’’ Deze gedachte speelt door het hoofd van FBI-agent Holden. Als jonge agent in de jaren ’70 vindt hij een bondgenoot in de oudere agent Tench. Samen gaan ze op zoek naar het waarom van seriemoordenaars. Ze  krijgen de kans seriemoordenaars te interviewen in gevangenissen. Maar wie interviewt wie? Het psychologische spel dat de veroordeelden spelen met de jonge agent is prachtig weergegeven. Als kijker ga je twijfelen aan alles wat gezegd wordt. Een serie over special agents zonder de bombastische achtervolgingen en explosies. Hier kruipen de special agents in de psyche van seriemoordenaars om een doorbraak forceren in de criminologie terwijl eigenlijk niemand die doorbraak ziet zitten.

#2. Tip van Elise de Gier – Friends
Wie kent de serie Friends niet? Ik denk niemand, maar voor het geval dat jij een van de weinigen bent die de serie nog niet kent, heb ik een leuke mededeling voor je (overigens ook voor de mensen die de serie wel kennen). Vanaf 1 januari 2018 zijn alle tien (!) seizoenen te zien op Netflix. Het verhaal gaat over zes vrienden van in de twintig die in allerlei situaties terechtkomen die jij als kijker maar al te goed herkent. Als je van een combinatie van comedy en romance houdt, is Friends de perfecte serie voor jou!

#3. Tip van Minoesjka Marinisse – GLOW
De makers van de welbekende Netflix-serie ‘Orange is the new Black’ kwamen dit jaar met een gloednieuwe comedy-dramaserie: GLOW. Deze, tot nu toe, één-seizoen-lange serie speelt zich af in het Los Angeles van de jaren ‘80. Wanneer Ruth Wilders (Alison Brie) maar niet aan de bak komt als actrice, besluit ze mee te doen aan de auditie en trainingen voor “Gorgeous Ladies of Wrestling” (GLOW). Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om het professioneel worstelen voor vrouwen, iets wat in die tijd nog helemaal niet bestaat. Met veel humor en drama proberen Ruth en de andere vrouwen groot te worden met het worstelen, maar of ze dat ook gaat lukken moet je zelf maar ontdekken.

#4. Tip van Isabelle Pronk – Jane The Virgin
Voor wie van series houdt die lichtelijk over de top zijn, is Jane the Virgin een aanrader. De serie is in telenovela stijl, maar dan een veramerikaanste versie. De hoofdpersoon Jane Villanueva, waarvoor de actrice een Golden Globe heeft gekregen, heeft haar oma beloofd om tot het huwelijk maagd te blijven. Dit lukt ook, maar haar perfecte leventje wordt verstoord als ze door een medisch ongeluk zwanger raakt. De serie heeft een perfecte combinatie tussen romantiek en spanning. Jane’s wereld is namelijk wat ingewikkelder dan in eerste instantie lijkt. De eerste twee seizoenen zijn al op Netflix te zien en begin 2018 zal het derde seizoen ook beschikbaar zijn. Genoeg om te kunnen bingen.

#5. Tip van Iris Withuis – The Sinner
In The Sinner volgen we een jonge moeder, die uit het niets tijdens een stranddagje een man overhoop steekt.  De waaromvraag staat in deze serie centraal. Hoofdrolspeelster Cora, gespeeld door Jessica Biel, zegt het namelijk zelf niet te weten. Een vasthoudende rechercheur moordzaken duikt diep in haar verleden, vastbesloten de waarheid boven tafel te krijgen. Biel speelt haar rol met verve. Heerlijk nieuw bingemateriaal en spannend vanaf de eerste aflevering. Kijken!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.