Blog

The Big Five – Netflix series

En soms, heel soms, ben je even klaar met boeken lezen. De zon kan  je gestolen worden en die comfortabele bank zo middenin je kamer leent zich uitstekend voor een middagje – of nachtje –  bingewatchen. Netflix aan en gaan. Maar dan wel net even anders. Deze keer heeft Julia Spit een aantal minder bekende series voor je op een rijtje gezet. Hoe leuk The Vampire Diaries en Suits ook zijn, na deze series drie keer opnieuw gekeken te hebben, is het nu toch echt tijd voor iets nieuws.

Door Julia Spit 

#1 White collar
De serie die ik zelf voor het laatst heb afgerond, is White Collar. Een absolute aanrader. De serie gaat over oplichter/vervalser Neall Caffrey, die zijn straf uitzit bij de FBI als informant. Hij helpt FBI-agent Peter Burke bij het oplossen van zaken die onder andere te maken hebben met vervalsing en oplichterij, aangezien Neall expert is op dit gebied. Dit moet hij overigens wel allemaal doen met een enkelband om. In de gaten gehouden wordt ie dus wel!

#2 Frequency
Jammer genoeg is er van deze serie maar 1 seizoen gemaakt, maar dat betekent ook dat je alle afleveringen in een weekend (of zelfs een dag) kan kijken. In de serie komt de hoofdrolspeelster, Raimy, in contact met haar overleden vader via een oude radio. Zelf leeft ze in 2016, maar haar vader ‘zit’ op dat moment nog in 1996, en leeft dus nog. In de serie doen Raimy en haar vader er alles aan om zijn dood te voorkomen, maar het veranderen van de  geschiedenis gaat niet zonder gevolgen. Nog wel een kritische kanttekening voordat je begint: deze serie is helaas vrij onverwacht gecanceld en dus ontbreekt het einde…..
Niet getreurd overigens. Voor de nieuwsgierige kijkers: het einde – zo’n drie minuten – is te vinden op internet.

#3 Don’t Trust the Bitch in Apartment 23
Een iets luchtigere serie die je even kan opzetten als een soort van achtergrond. Met afleveringen van maar 20 minuten kan je gemakkelijk even een aflevering tussendoor kijken. De serie volgt het verhaal van June, een onschuldige meid uit Indiana die verhuist naar New York voor een nieuwe baan. Als ze bij haar nieuwe huisgenoot Chloe terechtkomt, blijkt deze volkomen krankzinnig te zijn. Ze laat zich echterniet zomaar wegjagen. Zeker een aanrader als je uit bent op een serie met veel humor.

#4 12 Monkeys
Van de vier seizoenen van deze serie zijn er tot nu toe twee op Netflix te vinden. Zelf kon ik niet wachten op seizoen drie en vier, dus ik heb die stiekem alvast op internet gekeken. In 2016 breekt er een epidemie uit die bijna 94% van de hele wereldbevolking uitroeit. In het jaar 2043 is er dan ook weinig meer over van de aarde. Door terug in de tijd te reizen wordt er alles aan gedaan om deze epidemie te voorkomen, maar dit gaat niet zonder slag of stoot. De serie kent spanning, romantiek en af en toe ook zeker wat humor. Zeker een serie die je goed kan bingewatchen.

#5  iZombie
Tot slot een serie die op het eerste gezicht misschien niet het meest aantrekkelijk is. Waarom zou je nog een serie kijken over zombies als er series zijn als ‘Walking Dead’ en films bestaan als ‘Worldwar Z’? In tegenstelling tot deze twee zombie-toppers, is iZombie iets totaal anders. Deze serie is niet gericht op spanning, maar juist op humor. Liv wordt op een dag wakker in een bodybag en komt al vrij snel erachter dat ze ‘undead’ is. Als ze geen hersenen eet, raakt ze haar menselijkheid kwijt en kan ze een gevaar gaan vormen voor anderen. Het is dan ook maar goed dat ze in een mortuarium werkt. En…. ook nog even goed om te weten, ze krijgt de karakteristieke trekken van de personen aan wie de hersenen ooit toebehoorden, wat af en toe voor bijzonder gedrag en grote mood swings kan zorgen.

Nadat je deze series allemaal hebt bekeken in de vakantie, kan je weer verder met Suits. Deze zomer zijn namelijk de eerste 10 afleveringen van het zesde seizoen op Netflix gezet. En eerlijk is eerlijk, zeker weer bingewatchwaardig!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.