Blog

The Big Five – muziek met een verhaal

Voor een smart connector draait alles om verbinden. Muziek doet dat natuurlijk ook. Vaak een ondergeschoven kindje in communicatieland. Een reden om hier eens bij stil te staan. Tussen alle top 40 hits zitten er regelmatige prachtige nummers waar je kippenvel van krijgt. In deze Big Five de mooiste nummers van Kim Hoefnagel. De nummers raken je. Maar verbinden ook. Vanwege het verhaal! 

 #1 One Last Time – Ariana Grande
Dit nummer is altijd een prachtig nummer geweest, maar na 22 mei 2017 heeft het een betekenis gekregen met een zwart randje. Met One Last Time sloot Ariana Grande het concert in Manchester, waar even later 22 doden vielen, af. Dit was het laatste nummer dat de slachtoffers gehoord hebben voordat zij overleden. Het werd daarom hét nummer voor de slachtoffers. Wanneer je dit koppelt aan de lyrics, krijg je gegarandeerd kippenvel:

“So one last time I need to be the one who takes you home. One more time. I promise after that, I’ll let you go.”

#2 Fight Song – Rachel Platten
We hebben allemaal weleens het gevoel dat de wereld onder onze voeten wegglipt. Het gevoel dat we het allemaal even niet meer aankunnen. Soms heb je even een reminder nodig dat je nog genoeg kracht in je hebt zitten en dat je het wél allemaal aankan. Dat is precies wat dit nummer doet, het herinnert je eraan dat je meer kracht hebt dan je op het eerste gezicht denkt. Wanneer ik dit nummer heb geluisterd, voel ik me als een batterij die weer opgeladen is en klaar voor een nieuwe dag.

#3 See You Again – Wiz Khalifa ft Charlie Puth
Dit emotionele nummer is een ode aan de in 2013 overleden acteur van ‘The Fast and the Furious’, Paul Walker. Het nummer roept ontzettend veel emotie op en veel mensen zullen zich heel erg in het nummer kunnen vinden. De dood is immers iets waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Het herinnert je aan de mooie herinneringen die je met iemand hebt, de verhalen die je met ze wil delen en vooral het feit dat ze nooit echt uit je hart zullen zijn:

“I’ll tell you all about it when I see you again.”

#4 Broken Home – 5 Seconds of Summer
Het vierde nummer in dit rijtje is vrij onbekend vergeleken met de rest, maar zeker niet minder indrukwekkend. 5 Seconds of Summer bracht in 2015 het nummer Broken Home uit. Het lied gaat over een gezin waarvan de ouders constant knallende ruzie hebben. Het focust zich heel erg op de emoties die de kinderen hebben, de machteloosheid die zij voelen. Het laat ook goed zien hoe moeilijk het voor de kinderen is als er van hen verwacht wordt dat ze een kant kiezen. Het nummer is ontzettend sterk en neemt de luisteraar mee in de emotionele achtbaan waar de kinderen doorheen gaan.

#5 Praying – Kesha
De krachtige ballad Praying van Kesha gaat over iemand die haar gekwetst heeft, iemand die haar leven tot een hel maakte. Toch heeft deze persoon haar gemaakt tot wie ze is en heeft hij haar geleerd om voor zichzelf op te komen. Ze wil hem bedanken voor de kracht die ze aan de ervaringen heeft overgehouden. Ondanks alles hoopt ze dat hij aan het veranderen is, dat hij zijn innerlijke rust zal vinden en dat hij ooit het licht zal zien. Deze mooie boodschap zit verstopt in een emotioneel jasje, en zal voor vele mensen erg vertrouwd aanvoelen.

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.