Blog

The Big Five… van leukste dingen om te doen in je kerstvakantie

Het is vakantie! Naast alle kerstdiners, -borrels en nieuwjaarsfeestjes is er in de stad nog veel meer leuks te doen. In deze Big Five zetten we vijf fijne Rotterdamse plekken op een rij, zodat jij je tijdens de kerstvakantie niet hoeft te vervelen.

#1 Koffie?!

Je begint je dag relaxed bij Flat White op de Coolsingel. In dit koffiebarretje drink je Man met Bril koffie in allerlei varianten en staat onder meer, zoals de naam al doet vermoeden, de flat white op de koffiekaart. Deze koffievariant is komen overwaaien uit Australië en Nieuw Zeeland en houdt het midden tussen een cappuccino en een latte. Je vindt Flat White in de Rotterdamse Inconcept store op de Coolsingel, dus je kunt er als je er toch bent ook meteen even rondkijken voor leuke hebbedingetjes.

Coolsingel 83

#2 Creatief met tandenborstels 

Een beetje (Rotterdamse) cultuur snuiven is goed voor de geest. In de Kunsthal zijn momenteel unieke Beelder, oftewel beelden van Deelder, te zien. Hij verbindt slim allerlei, op kleur gesorteerde, huis-tuin- en keukenartikelen, zoals pennen, lepels en tandenborstels, en maakt er vervolgens authentieke objecten van. Of, aldus de dichter zelf; “Je zit gewoon een beetje te klootzakke, en op een gegeven moment wordt het wat.” Zoals een echte woordkunstenaar betaamt, heeft hij zijn creaties geheel in stijl voorzien van de meest toepasselijke namen, zoals het Locomotrutfantje, Spartapiet en Blauwwerker. Nieuwsgierig? Gaat dat zien!

Museumpark, Westzeedijk 341

#3 Hotspot aan het Kruisplein

Ben je nog niet bij Ayla geweest? Dan is deze vakantie daar een zeer geschikt moment voor. Ayla prijkt namelijk veelvuldig bovenaan allerlei lijstjes met Rotterdamse hotspots, dus je wil hier over kunnen meepraten. Echt. Op ieder moment van de dag kun je hier terecht, voor ontbijt, lunch, diner, of om te borrelen. De sfeer is ongedwongen en het internationale karakter van Ayla maakt het tot een ideale plek om ontspannen te genieten van je vrije dagen.

Kruisplein 153

#4 Rotterdams plekkie

In je vakantie heb je eindelijk ook weer eens tijd om uitgebreid te shoppen. Sinds dit najaar new in town is PLEK, een fijne concept store aan het einde van de Nieuwe Binnenweg. De winkel is ruim opgezet en je kunt er goed struinen tussen de mooie kleding, voor mannen en vrouwen, of inspiratie opdoen voor je interieur. Als je op zoek bent naar een leuk cadeau heb je hier eveneens een grote kans van slagen. Een kop koffie drinken kan er ook, in het kleine koffiecafé dat zich in de winkel bevindt.

Nieuwe Binnenweg 178

#5 Pop-up winterbar

Na de succesvolle zomerse pilot van Containerbar Noord, is er deze kerstvakantie ook een heuse winter- editie. Denk kerstbomen, heaters en muziek, maar ook gluhwein, oliebollen en champagne. En dat alles op het Noordplein, in een pop-up bar tussen de zeecontainers. Kan het Rotterdamser? Van donderdag tot met zondag is de bar geopend en je kunt er terecht tot 1 januari. De eerste week van de kerstvakantie vertoef jij dus aangenaam in dat wat voor even de coolste spot van Rotterdam is.

Noordplein

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.