Blog

The Big Five – Leuke restaurantjes op de Witte de With

Je kent het wel, je hebt lange schooldag gehad en je hebt enorm veel trek. Of je hebt met vrienden afgesproken om wat te eten in de stad, het is mooi weer en je hebt zin om lekker op een terrasje te zitten. Wat je reden ook is, bij de Witte de Withstraat kan je altijd terecht (en dan is het al helemaal fijn dat deze op loopafstand van ons schoolgebouw is). Alleen is daar aangekomen vaak lastig om een keuze te maken voor een leuk restaurant. Ik help je op weg door mijn vijf favoriete restaurantjes die hier gevestigd zijn te tippen 

Door: Floren Bout en Fatih Hijnen (beeld)

1 – #F*CKYOURDIET 

Om gelijk goed te beginnen, start ik met het beste restaurant van de straat: Ter Marsch & Co. Elke keer als ik hier mensen mee naartoe neem, krijg ik het weer te horen: “Je had gelijk, dit is echt de lekkerste burger die ik ooit op heb.” En daar is geen woord van gelogen. Niet alleen is het restaurant leuk ingericht en heb je altijd een gezellige serveerder, ook eet je er de beste hamburgers en frietjes die al meerdere prijzen hebben gewonnen. Ter Marsch bestond al in de 19e eeuw toen de zaak nog een slagerij was en hoewel “vleesch” bij het restaurant nog altijd centraal staat, hebben ze ook een heerlijke veggie burger (Natural Happiness) op de kaart staan. Met het motto #F*CKYOURDIET sluit Ter Marsch & Co goed aan bij mijn gedachtegoed. Mijn persoonlijke favoriet is de Oh’Cheesus (moet je wel van kaas houden). 

Ter Marsch & Co, Witte de Withstraat 70, Rotterdam 

2- Acht verschillende soorten kroket 

Naast Ter Marsch zit meteen nog een leuk adresje: de Frietboutique van Sammy en Pebbles. Deze twee vriendinnen begonnen meerdere friet- en ijsboutiques in Rotterdam en Amsterdam, zo ook deze op de Witte de With. De duurzame aardappels worden in de boutique handgesneden en gebakken in plantaardige olie, wat zeker te proeven is. Naast de befaamde friet hebben ze er ook enorm veel snacks. Dit gaat van acht verschillende soorten kroketten tot geitenkaas-bitterballen en nog veel meer. Zeker een aanrader om hier een keer in het zonnetje op het terras te gaan eten. Tip van mij: ze staan niet meer op de kaart, maar de Frietboutique heeft heerlijke mini loempia’s met sweet chili saus die je gewoon nog kunt bestellen 😉 

Frietboutique, Witte de Withstraat 68A, Rotterdam

3- If she drinks beer, she’s a keeper 

Iets verderop in de straat is er nog een boutique gevestigd. Dit is de Bierboutique en met 90 verschillende soorten bier mag de zaak zich ook terecht zo noemen. Als je er binnenloopt voel je je gelijk thuis en er staat altijd een swingende afspeellijst op. Lunch, diner of borrel, je kunt hier voor alles terecht. Grote kans dat je mij hier op het terras in de zon ziet genieten van een biertje en de overheerlijke nacho’s met kip en kaas. Hou je niet van bier? Maak je geen zorgen, ondanks hun naam zijn er ook gewoon wijn en andere dranken beschikbaar. 

Bierboutique, Witte de Withstraat 40B, Rotterdam 

4- Eat, sleep, repeat 

Door naar het volgende adres: een hip en zelfs prijswinnend hostel midden in de straat, al is het niet alleen een plek waar je kan slapen. Bij King Kong Hostel draait alles om het verbinden van mensen over de gehele wereld en zoals ze zelf zeggen: hoe kan je dat beter doen dan met eten?! Daarom hebben ze beneden ook een bar en restaurantje met een ontbijt- en lunchkaart. Als het weer het toelaat, komt ook de grote groene oven tevoorschijn waar de meest heerlijke pizza’s in gebakken worden. Sinds kort is het restaurant een samenwerking gestart met de buren. Nu kan je als je op het terras van King Kong zit ook een lekker biertje bestellen van kroeg de Witte Aap. 

King Kong Hostel, Witte de Withstraat 74, Rotterdam 

5- Italiaanse smaak 

Anitpasti, pizza en pasta. Niet in de straat zelf, maar haaks op de Witte de With (Schiedamse vest) vind je het restaurant Gusto. Met de overheerlijke gerechten is het net alsof je je even in Italië bevindt. De eigenaar van dit restaurant wil goed en eerlijk eten voor iedereen toegankelijk maken. Het restaurant heeft een open keuken waardoor je kan zien hoe het eten wordt bereid. Bij Gusto maken ze alles zelf: brood en taarten gaan ’s ochtends de oven in en ook het ijs en de pasta worden er handgemaakt. Zorg dat je met een wat grotere groep naar dit restaurant gaat en allemaal wat anders besteld, want je gaat hier alles willen proeven.  

Restaurant Gusto, Schiedamse Vest 40, Rotterdam 

Of je nou zin hebt in een burger, pasta, friet, pizza of bier, bij de Witte de With kan je altijd wel ergens terecht. En niet alleen bij de bovengenoemde restaurants, maar ook bij vele andere leuke zaken: NRC, Bazar, Supermercado, The Goat, Hudson en ga zo maar door. Niet alleen deze tentjes zijn het bezoeken waard, maar de hele straat is een en al gezelligheid. Ga er dus zeker een keer naartoe! 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.