Blog

The Big Five – kerstvakantie to do’s in Rotterdam

Als student is het soms moeilijk om te bedenken wat je allemaal kunt doen als je zin hebt in een dagje uit. Vooral voor de studenten die helemaal niet uit de omgeving van Rotterdam komen kan het een opgave zijn. Wat valt er eigenlijk allemaal te beleven? Eerstejaars studente Elise de Gier zet vijf bijzondere activiteiten in Rotterdam op een rij, die ook zeker leuk zijn om in de kerstvakantie te doen. Veel plezier!

1. Huur een HotTug
Een HotTug is een varende jacuzzi. Daar had ik zelf dus echt nog nooit van gehoord! Je kunt twee uur lang in zo’n HotTug varen in de Leuvehaven. Ik ging dat natuurlijk even opzoeken, want metrostation Leuvehaven zit vlakbij de Hogeschool! En wat blijkt nou? Het stukje water tegenover de ingang van de Hogeschool is dé plek waar de HotTug vaart! Dat is dus echt super dichtbij én een heerlijke uitlaatklep als je op zoek bent naar ontspanning na een lange schooldag.

2. Vaar de Nieuwe Maas over in de Watertaxi
Metro’s zijn zóóó 2016, neem de watertaxi! Het is snel, verrassend goedkoop (al zeg ik het zelf) en natuurlijk heel erg leuk. Je ziet Rotterdam vanuit een heel ander perspectief dan dat je normaal doet. Het speciale aan de watertaxi is dat dit eigenlijk nergens anders in Nederland wordt gedaan. De Rotterdamse Watertaxi vaart wél naar omliggende steden zoals Spijkenisse, Pernis en Schiedam. Dus misschien kun je je zo naar huis laten vervoeren?

3. Tokkelen of abseilen van de Euromast
De meeste Rotterdammers weten wel dat dit mogelijk is, maar als je een nieuwe student bent in Rotterdam kan het zijn dat je dit nog niet kent. De Euromast is de hoogste toren van Nederland die open is voor publiek. Je kunt er overnachten en is er een restaurant, maar het spannendste is natuurlijk om van de toren naar beneden te tokkelen of te abseilen. Voor beide activiteiten geldt dat je begint op een hoogte van 100 meter. Ieks! Je moet geen hoogtevrees hebben..

 4. Lunchen in het oude Tropicana (zwembad)
Nee, dan bedoel ik niet een patatje halen bij een snackbar in een oud, vervallen zwembad. Sinds 2013 kun je genieten van lekkere sandwiches, handgemaakte bitterballen en de Aloha ijskoffie in de Aloha Bar. Het leuke is dat je nog steeds kunt zien dat het ooit een zwembad is geweest. Daarnaast heb je ook nog eens een heel fijn uitzicht op de stad!

5. Een dagje uit op het ss Rotterdam
Het ss Rotterdam is het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. In 1959 maakte het schip haar eerste reis; naar New York. Tegenwoordig vaart ze nergens meer naartoe. Haar huidige ligplaats is het Derde Katendrechtse Hoofd. Je kunt er eindeloos veel; er zijn vele tours over het schip, je kunt je uitleven bij de escape room of lekker eten in het restaurant. Ook kun je een nachtje doorbrengen op het schip. Ook hierbij heb je mooi uitzicht op De Maas en de skyline van Rotterdam. Ook komt de Watertaxi (van puntje twee) aan bij het ponton naast het schip! Makkelijk te combineren dus 😉

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.