Blog

The Big Five – Kerstfilms op Netflix

Yes, het is (bijna) Kerstmis! Om de kerstdagen extra leuk te maken hierbij een top 5 van kerstfilms op Netflix die je echt gezien móet hebben voor het ultieme kerstgevoel.

Door: Mabel Ottink & Isa Bulthuis 

The Holiday Calendar
The Holiday Calender is een kerstfilm met in de hoofdrol Kat Graham (van o.a. The Vampire Diaries), zij vertolkt hierin de rol van een fotografe genaamd Abby Sutton. Abby krijgt niet genoeg voldoening uit haar huidige baan, het maken van amateurfoto’s. Er ontbreekt ook een liefde in haar leven. Dan krijgt ze van haar opa een adventkalender die van haar oma was geweest, wat een magische adventkalender blijkt te zijn. Door middel van deze adventkalender krijgt ze iedere dag in december een voorspelling voor wat er die dag zal gaan gebeuren. Zal het haar met deze kalender lukken om uiteindelijk haar ware liefde en droombaan te vinden?

The Princess Switch
In The Princess Switch speelt Vanessa Hudgens maar liefst twee rollen, namelijk die van Stacy De Novo en Lady Margaret. Dit zijn twee totaal verschillende personen met precies hetzelfde uiterlijk. Stacy is een vrouw die haar eigen bakkerij heeft met een nogal intens karakter en Lady Margaret is verloofd met prins Edward en heeft juist een erg zacht karakter. Deze twee vrouwen komen elkaar toevallig tegen, omdat er een baktoernooi op koninklijke grond plaats vindt. Omdat Lady Margaret nogal opziet tegen het in de spotlight staan zo vlak voor de koninklijke bruiloft, besluiten de twee om tijdelijk van identiteit te wisselen. Als dat maar goed gaat…

Christmas Inheritence
Deze kerstfilm gaat over een rijkeluismeisje genaamd Ellen, gespeeld door Eliza Taylor. Voordat zij het bedrijf van haar vader mag overnemen wil hij eerst dat ze het plaatsje gaat bezoeken waar hij is opgegroeid: Snow Falls. Wanneer ze daar eenmaal is aangekomen kan ze door een hevige sneeuwstorm niet terug naar huis, waardoor ze langer moet blijven in het plaatsje. Ze leert hierdoor om het met minder te doen dan ze is gewend en ziet in dat het leven niet alleen maar draait om geld. De film bevat dus een erg mooie kerstgedachte.

Christmas Wedding Planner
Kelsey Wilson, gespeeld door Jocelyn Hudon, staat op het punt om haar grote doorbraak te maken als wedding planner, met het organiseren van de uitbundige bruiloft van haar neef. Wanneer er een knappe privédetective verschijnt om roet in het eten te gooien, wordt haar wereld echter helemaal op z’n kop gezet. Houdt Kelsey haar hoofd erbij tijdens haar zoektocht naar de waarheid? Een kerstfilm is natuurlijk geen kerstfilm zonder een goede dosis liefdesverhalen. Een echte aanrader voor de romcom fans onder ons!

The Christmas Chronicles
In The Christmas Chronicles verzinnen  een broer en zus, genaamd Kate en Teddy Pierce, het gewaagde plan om te proberen de kerstman op camera te krijgen. Alles loopt echter behoorlijk in de soep wanneer de kinderen de slee van de kerstman laten crashen. Deze onderneming leidt tot een avontuur waar de meeste kinderen slechts van kunnen dromen, want kerstmis moet gered worden! Samen met een nogal down-to-earth kerstman die zegt waar het op staat, beginnen de kinderen aan een lange nacht. Zeker een leuke film om met het hele gezin te kijken, want papa vindt hem ook leuk.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.