Blog

The Big Five – Hoe overleef ik de Pressure Cooker?

De Pressure Cooker week. Een week waarbij veel studenten het zweet uitbreekt en de dagen voorbijvliegen. In de week van 27 september tot 1 oktober bevond zich de pressure cooker voor het eerste semester van de tweedejaars studenten aan de opleiding Communicatie. Na vier weken aan de slag te zijn gegaan met de theorie en een casus over Penguin Books is het tijd om je als student en als studiegroep te bewijzen. Toch kan dit vrij lastig zijn. Daarom vind je hieronder vijf tips om deze (drukke, maar erg leuke) pressure cooker week te overleven.

Door: Dominiek Conrads

  1. Samenwerken

De samenwerking in de pressure cooker is, net zoals in alle opdrachten die je in groepsverband uitvoert, van cruciaal belang. De voorgaande vier weken heb je al samengewerkt aan een oefencasus met het groepje waar je ook mee samenwerkt tijdens de pressure cooker. Samenwerken gaat niet altijd even makkelijk. Om dit te voorkomen is communicatie tussen de groepsleden erg belangrijk. Zorg dat je genoeg overlegt en stem naast schoolactiviteiten ook privé afspraken duidelijk af. Hierdoor voorkom je verwarring en weet elk teamlid waar hij/zij aan toe is.

  1. Agendatips

Een agenda is algemeen bekend als een handige tool om te gebruiken om te plannen, maar gebruikt iedereen die wel op de meest efficiënte manier? Het gebruik van Trello wordt sterk aangeraden voor het gebruik als agenda. Het is makkelijk in gebruik en er zijn eindeloos veel opties om het Trello-bord zo te maken dat elk groepslid precies weet waar hij/zij aan toe is. Maak gebruik van kleuren per onderdeel van de pressure cooker en gebruik dezelfde kleur voor de bijpassende opdrachten. Zo houd je het overzichtelijk. Wanneer je Trello toch niet zo fijn vindt, is de mobiele agenda-app TimeTree de perfecte vervanging.

  1. Wees theoretisch voorbereid

Dat je de kennis moet bezitten om de pressure cooker succesvol af te ronden is logisch, maar hoe pak je dit het handigst aan? Om zo goed mogelijk voorbereid te beginnen aan de pressure cooker is een samenvatting van de theorie erg handig. Wanneer je op zoek bent naar specifieke theoretische antwoorden kan je deze er altijd bij pakken. In de pressure cooker week gaat het voornamelijk ook om timemanagement. Wanneer je de weken voor de pressure cooker een samenvatting hebt gemaakt van de aangereikte theorie zal dit je veel tijd besparen. Ook kan je deze samenvatting delen met je groepsgenoten zodat ook zij sneller het antwoord zullen vinden.

  1. Fysiek op locatie

De bijna twee jaar dat het fysiek samenkomen onmogelijk was op een school locatie is ten einde. Alle studenten krijgen weer op school les en eten gezamenlijk de lunch. Iets waar velen met een glimlach op het gezicht van genieten. Zeer begrijpelijk natuurlijk, dus waarom zou je hier geen gebruik van maken tijdens de pressure cooker? Door gezamenlijk aan de pressure cooker te werken in de kantine of op het dakterras van locatie Wijnhaven bijvoorbeeld. Natuurlijk hoeft het niet per se op een schoollocatie te zijn, dit kan bijvoorbeeld ook in een koffiebar of bij iemand thuis. Het gaat om het idee dat het weer mogelijk is, dus maak hier dan ook zeker gebruik van!

  1. Materiaal op orde

In deze Big Five hebben we het tot nu toe veel gehad over software en tactieken, maar waar realiseer je dit nu mee? Juist, met het materiaal wat je bezit. Een goedwerkende laptop of tablet is geen overbodige luxe en veel studenten kennen het frustrerende moment wel als deze niet werkt. Om zweet en tranen te voorkomen heb je altijd een back-up plan nodig. Sla daarom alles in een ‘cloud’ op. Hierdoor zal je op bijvoorbeeld een schoolcomputer toch je stuk af kunnen schrijven. Dit bespaart heel wat tijd.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.