Blog

The Big Five – hier zijn wij dankbaar voor

Op de laatste dag van het jaar denken we het jaar nog eens over. Wat is er allemaal gebeurd, wat heeft ons veranderd en waar zijn we dankbaar voor geweest? De redactie van Smart Connecting deelt waar zij dankbaar voor zijn in 2018 en tipt: sta vaker stil bij de dingen die je wél hebt. Fijne jaarwisseling en tot in 2019!

1. Eva – gezonde dierbaren
“Mensen die dankbaar zijn en zich hier ook bewust van zijn, blijken over het algemeen veel gelukkiger te zijn dan mensen die niet vaak genoeg stil staan bij wat ze nu eigenlijk wél hebben. Goed om daar vandaag nog eens extra bij stil te staan. Waar ik dankbaar voor ben geweest in het jaar 2018.. Eigenlijk kan ik niet één specifieke gebeurtenis noemen. Er zijn namelijk zóveel dingen waar ik heel dankbaar voor mag zijn. Lekker cliché, maar wat ik het allerbelangrijkst vind is dat mijn familie, vrienden en ik gezond zijn. Hiervoor ben ik dan ook het meest dankbaar geweest in 2018.”

2. Juliëtte – Veel schrijven (en Lowlands)
“Afgelopen jaar was een mooi jaar voor mij. Het was mijn doel om meer te doen naast mijn studie en dat is gelukt. Ik schrijf voor de krant en ik ben verslaggever bij een lokale omroep. En sinds september ook bij Smart Connecting! Superleuk. En ander hoogtepuntje was Lowlands, volgend jaar ben ik er weer bij.”

3. Isa – De juiste opleiding
“Voor mij is 2018 nogal stroef begonnen, omdat ik erachter kwam dat de opleiding die ik deed toch niet zo goed bij me paste als ik eerst dacht en er daardoor mee ben gestopt. Toen had ik opeens een onverwacht half tussenjaar en ben ik een half jaar gaan werken. Tijdens dit halve jaar merkte ik wel dat ik eigenlijk nog helemaal geen zin had om fulltime te werken en dat ik liever gewoon een leuke studie wilde doen. Dus toen ik in september met de opleiding Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam begon en het echt leuk vond, was ik hier erg dankbaar voor. Ik was namelijk echt bang dat ik weer de verkeerde keuze zou maken, wat gelukkig niet het geval was.”

4. Alma – Wijze lessen
“Ik ben 2018 dankbaar voor veel dingen. Allereerst mijn gezondheid, waarmee ik alle prestaties en reizen van dit jaar heb kunnen voltooien. Ook mijn geliefden en naasten, die samen met mij tranen van geluk, maar ook van verdriet, hebben laten vallen. Tot slot ben ik dankbaar voor de wijze lessen die ik uit 2018 wist te halen, waarmee ik 2019 een topjaar laat worden.”

5. Mabel – Verandering
“Soms heb je een duwtje in de rug nodig om in te zien dat je het beter zou kunnen doen, om te beslissen wat je nou eigenlijk écht wil. Op wat voor plek ontplooi jij je? Zijn de mensen om je heen degene die jou kunnen helpen tot het beste in jezelf te komen? Zelf beseffen dat je niet in de juiste situatie zit kan erg lastig zijn, zeker als je er geen afstand van wil doen. Mij is dit jaar een verandering overkomen, waardoor ik heel veel over mezelf geleerd heb en aan mezelf kan werken. Soms duurt het even, voordat je je realiseert dat je ergens dankbaar voor bent.”

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.