Blog

The big five – duurzaamheidstips

Duurzaamheid is een term die de laatste tijd veel wordt gebruikt. Veel mensen worden zich er steeds meer van bewust dat milieuvervuiling ons op de lange termijn gaat tegenwerken en we willen hier graag verandering in brengen. Hieronder vijf duurzaamheidstips die je kunt toepassen in het dagelijks leven.

Door: Alma Botic

1. Laat plastic gaan
We zien steeds meer mensen rondlopen met stoffen of papieren tassen. Vooral de stoffen tassen zijn bijna in elke winkel te verkrijgen (Primark, Zeeman, Flying Tiger etc.) voor een leuk prijsje. Dit zal het verbruik van plastic verminderen waardoor er minder vervuiling plaatsvindt. Ook heb je zo altijd een klein tasje bij de hand en hoef je geen extra tien cent uit te geven bij de kassa.

2. Hout is goud
Om even extra in te haken op plastic. Onze plastic rietjes. Ze worden niet voor niets uit de handel genomen. Maar niet getreurd, gelukkig zijn er genoeg houten rietjes te koop in de winkel. Bij de Hema heb je deze al voor twee euro en kun je ze altijd hergebruiken.

3. Vries in
Eén van de grootste afvalproblemen in Nederland binnen de huishoudens wordt gevormd door het weggooien van nog goed eten. Heb je wat  over? Vries deze restjes dan gewoon in als je niet van plan bent ze morgen op te eten.

4. Trek de stekker eruit
De hele dag door de televisie op stand-by laten staan en je telefoonoplader in het stopcontact laten zitten zorgt er niet alleen voor dat jij meer geld uitgeeft, je verbruikt ook superveel stroom. Koop een verlengsnoer met een aan/uit-knop. Zo zet je alles direct uit als je op stap gaat. Of trek de stekkers er gewoon uit als je de deur uitgaat.

5. Zeg nee tegen reclame
Last but not least. Wat een verspilling dat zakje met al die reclamefolders van de winkels uit je buurt. Geef nou maar toe, je bladert ze snel door, soms zie je wat interessants, maar negen van de tien keer gooi je ze na tien minuten in de papierbak. Koop een sticker waarop staat dat je deze reclamefolders weigert en plak die op je brievenbus. En je mist niets, aangezien alle aanbiedingen tegenwoordig gewoon online te vinden zijn.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.