Blog

The Big Five – cadeautips van de redactie

1. Het 6 minuten dagboek (Alma Botic)
Zoals de titel al doet vermoeden is dit een dagboek wat maar 6 minuten van je dag kost om bij te houden. Ideaal! Eigenlijk kost het zelfs nog minder tijd, omdat het dagboek zo is opgebouwd dat je er ’s ochtends en ’s avonds in schrijft. Je verdeelt de tijd dus over twee momenten. Met dit dagboek start je niet alleen je dag goed door de intentie van de dag erin te zetten, maar je reflecteert na afloop ook over hetgeen je die dag hebt opgepakt. Daarnaast zijn er weekvragen en maandreflecties. Kortom: een superhandig boek mét begeleiding, dat weinig tijd kost, maar met een life changing effect.

2. Geef een diner cadeau (Daphne Koppejan)
De tijd dat we nog lekker uit eten konden lijkt een eeuwigheid geleden. Een romantisch diner bij kaarslicht of gezellig bijkletsen met vrienden en familie. Gelukkig kan je bij veel restaurants of cafés vele gerechten, borrelplanken of zelfs DIY-menu’s afhalen. Hoe leuk is het om dit cadeau te doen aan iemand die wel een avondje ‘uit’ verdiend heeft?! Mocht je niet helemaal zeker zijn van eventuele dieetwensen, is een cadeaubon ook altijd een optie. Om de kerstgedachte compleet te maken steun je met dit cadeau bovendien ook de lokale horecazaken, en kunnen we hopelijk binnenkort weer met zijn allen genieten van lekker eten buiten de deur.

3. De massage gun (Femme van der Kolk)
Als je mij vraagt wat er bovenaan mijn lijstje staat op dit moment dat is dat: de massage gun. Een wat?! Een massage gun! We herkennen het allemaal, al maanden werken of studeren we aan de eettafel op die goedkope eettafelstoel, althans als ik voor mezelf spreek. Ik zit dan ook vaak in een houding waar menig fysiotherapeut nachtmerries van krijgt. Mijn rug smeekt mij bijna om een massage, maar dat is in deze tijd niet per se een goed plan. Dus, time for a little ‘home relaxation’. En daar komt mijn cadeautip dus om de hoek kijken. Deze massage gun kan je gebruiken om je spieren weer heerlijk los te maken. Het heeft verschillende opzetstukken, verschillende standen en maakt je spieren weer helemaal los. Geen masseur of fysiotherapeut hoeft hier aan te pas te komen en je hebt wel de volledige ontspanning alsof je toch bij één van beide geweest bent. Heerlijk!

4. Het spel: Wauw, dat wist ik niet van jou! (Agaath Flikweert)
Iedere kerst weer een succes. Het spel ‘ Wauw, dat wist ik niet van jou…’ Voor onverwachte vragen en persoonlijke gesprekken tijdens of na het kerstdiner. Een bijzonder cadeau waar je jaren plezier van kan hebben. Even die telefoon of laptop aan de kant en een luisterend oor voor elkaar. Vragen over wat je bezighoudt, je verdrietig of juist gelukkig maakt. Vragen waardoor je opeens heel anders tegen een familielid of goede vriend aan gaat kijken. Omdat er dingen worden gedeeld die je echt nooit achter die ander had gezocht. En dat schept een band.

5. Shop local: handzeep van The Gift Label (Kim Stolk)
In mijn cadeautip zitten stiekem drie tips verweven. Al maanden wassen we onze handen stuk en dat zullen we voorlopig ook nog wel blijven doen. De handzeep van The Gift Label ruikt niet alleen lekker, maar het staat ook nog eens heel gezellig naast de wasbak. Op het etiket staat namelijk iets leuks geschreven, zoals ‘you look damn good’ of ’time for bubbles’. Handzeep inclusief een opsteker dus. En die kunnen we in deze tijd allemaal wel gebruiken. En waar je shop je die handzeep dan? Nou, lokaal! Bij KEET Rotterdam, één van mijn favoriete cadeauwinkels van de stad.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.