Blog

The big five – Avicii

Afgelopen vrijdag overleed DJ Tim Bergling, beter bekend als Avicii, plotseling op 28-jarige leeftijd. In de jaren dat hij actief was als muzikant heeft hij vele mensen geraakt met zijn muziek. Zijn lyrics zullen nog lang in de harten van velen te vinden zijn. Vandaag bij The Big Five een ode aan Avicii met 5 van zijn prachtige nummers.

Door: Kim Hoefnagel 

1. Hey Brother
Het prachtige nummer ‘Hey Brother’ gaat over de band tussen broers en zussen. Een band die sterker is dan je op het eerste gezicht zou denken. De video van het nummer laat dit ook erg mooi zien. De video vertelt het verhaal van twee broers die samen opgroeien in de oorlog. Je ziet prachtige foto’s en clips van hun vriendschap.  Aan het einde zie je dat het kleine jongetje zijn grote broer eigenlijk meer als vader dan als broer zag.

            “If the sky comes falling down, for you… There’s nothing in this world I wouldn’t do”

2. Wake Me Up
Het upbeat nummer ‘Wake Me Up’ klinkt erg vrolijk en luchtig. Toch gaat er een prachtige betekenis schuil achter de mooie melodieën van het nummer. De boodschap van het nummer is dat het leven een reis is, niet alleen een bestemming. Dat je soms risico’s moet nemen in plaats van elk moment te plannen. Dat je altijd moet blijven dromen, hoe vaak de mensen om je heen ook zeggen dat je realistischer moet zijn. En dat de dingen die je meemaakt je maken tot wie je bent.

“All this time I was finding myself, and I didn’t know I was lost”

3. Lonely Together
‘Lonely Together’ is een prachtige samenwerking tussen Avicii en Rita Ora. Ondanks het feit dat het nummer op het eerste gezicht over relatieproblemen lijkt te gaan, zijn er meerdere interpretaties mogelijk. Een andere interpretatie is namelijk dat het nummer gaat over iemand die zijn verdriet weg drinkt met alcohol. Wanneer je de lyrics goed bekijkt zie je dit ook terug in de tekst. Wat de ware betekenis is, zullen we nooit weten, maar dat is het mooie aan muziek. Omdat iedereen een ander referentiekader heeft, zal iedereen anders naar een nummer kijken.

“At the bottom of the bottle, you’re the poison in the wine”

4. Waiting For Love
‘Waiting For Love’ gaat, zoals de titel suggereert, over de liefde. Een catchy nummer met een lieve betekenis. De schattige video bij dit nummer gaat over een oude man die opeens zonder zijn vrouw wakker wordt. Vervolgens gaat hij met zijn scootmobiel op een queeste om zijn vrouw te vinden. Hij zoekt stad en land af naar zijn vrouw en maakt onderweg allerlei avonturen mee. Zo eindigt hij in een bar met bikers, racet hij door de bergen en wordt hij achtervolgd door wilde dieren. Uiteindelijk rijdt hij samen met zijn vrouw weg.

“We are one of a kind irreplaceable”

5. The Nights
We sluiten het rijtje af met het mooie nummer ‘The Nights.’ De boodschap van dit nummer is dat het belangrijker is dat je een mooi leven hebt geleid, dan dat je veel verdiend hebt. Het is belangrijk dat je een goed mens bent en dat je iets moois achterlaat op de wereld. Na de dood van Avicii heeft dit nummer een zwart randje gekregen, omdat veel fans de tekst akelig vonden kloppen. Maar we kunnen zeker zeggen dat Tim Bergling een prachtige nalatenschap heeft achtergelaten, hij zal zeker niet vergeten worden.

“One day you’ll leave this world behind. So live a life you will remember.”

◢ ◤

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.