Blog

The Big Five – Aankomende events van jaar 2

In jaar 2 van de opleiding communicatie is iedereen momenteel keihard aan het werk om een evenement te organiseren. Ondanks de vele uitdagingen, zoals de overweging of het event offline of online plaats zal vinden, is iedereen nog steeds gemotiveerd om voor hun opdrachtgever een mooi event neer te zetten. In dit artikel lees je over vijf verschillende evenementenbureaus die een evenement aan het organiseren zijn voor non-profit organisaties.  

Door: Floren Bout

1 – Fröbel the night away!
Muziek en eten: de twee dingen die mensen bij elkaar brengen. Iedereen houdt ervan en ze zijn dan ook toegankelijk voor iedereen, net als Fröbel, de stichting waar dit event voor wordt georganiseerd. Fröbel is een lunchroom in Rotterdam waar mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een échte werkplek krijgen. Fröbelen betekent jezelf ontwikkelen door te doen. Deze persoonlijke ontwikkeling gaat sneller als je doet wat je leuk vindt, op een plaats waar je je fijn voelt. Fröbel is zo’n plek waar mensen gestimuleerd worden om nieuwe dingen te proberen en te leren.  

RSVP events vindt dit een enorm mooi initiatief en voelt zich vereerd om een evenement voor deze prachtige stichting te mogen organiseren. Met het online event Food with a groove hoopt RSVP events, door middel van verschillende activiteiten zoals muziek en lekker eten, mensen met Fröbel te kunnen verbinden. Zet 25 maart 2022 alvast in je agenda en volg @rsvp.event op Instagram om op de hoogte te blijven van het event, want binnenkort zal de kaartverkoop van start gaan! 

 2 – Geef ze een stem
Evenementenbureau It’s happening wil niet alleen een veelzijdig en vermakend event neerzetten, maar ook haar steentje bijdragen aan een betere wereld. Veel mensen zijn bereid om te helpen, maar weten niet hoe. It’s happening wil de grote stap van passief naar actief verkleinen door te inspireren en te verbinden door middel van hun event. Dit doen zij voor Stichting Vluchteling. Deze stichting biedt humanitaire hulp aan vluchtelingen en ontheemden overal ter wereld. Soms is hulp bieden echter niet genoeg, daarom geeft Stichting Vluchteling de vluchtelingen ook een stem. It’s happening wil bijdragen aan het geven van deze stem. 

Met het event Proef het leven wil het bureau jongeren in verbinding brengen met vluchtelingen en hun cultuur. Via een online livestream worden er, door middel van manden gevuld met eten uit verschillende landen, verhalen verteld over de bijbehorende culturen en vluchtelingen uit deze landen. Op deze manier leren jongeren op een leuke en actieve manier meer over Stichting Vluchteling. Het evenement zal plaatsvinden op 24 maart 2022. Volg @its.happeningevents op Instagram voor interessante weetjes en leuke sneak peeks! 

 3 – Samen sta je sterker
Leeftijd, banksaldo en culturele achtergrond maken geen verschil. Iedereen is mens en moet zich mens kunnen voelen. Evenementenbureau Hand in Hand staat voor verbinding en met hun Rotterdamse mentaliteit maakt dit team zich hard voor daklozen. Het organiseren van het evenement doen ze niet alleen, maar hand in hand met Stichting Everyday People en donateurs. Samen werken zij toe naar een mooi doel: meer awareness genereren voor de situatie van een dakloze en geld ophalen voor de daklozenlunch die Stichting Everyday People eind april organiseert. Tijdens die lunch wordt aan daklozen een mooie dag geboden met een gezonde lunch, entertainment en gezelligheid.  

Het evenement? Een spelletjesavond! Hand in hand organiseert deze leuke, gezellige avond op 31 maart 2o22 bij de Jules Boules Bites Bar in Rotterdam. Via de website is meer informatie te vinden en kun je doneren. Houd ook @handinhand_events op Instagram in de gaten. Hierop zal snel meer bekend gemaakt worden over de ticketverkoop van het event, en die wil je natuurlijk niet missen!  

4 – Een gezonde toekomst voor iedereen
REALMS vindt dat iedereen een mooie en gezonde toekomst verdient. De naam van het evenementenbureau staat voor de verschillende gebieden waarop dit team elkaar aanvult. Eind maart organiseren zij een event voor het Ronald McDonald Kinderfonds Den Haag. Deze organisatie zorgt er al meer dan 35 jaar voor dat zieke kinderen en hun familie zo dicht mogelijk bij elkaar kunnen zijn. In twaalf verschillende Ronald McDonald Huizen logeren ouders, broertjes en zusjes van zieke kinderen op loopafstand van het ziekenhuis. Zo voelen zieke kinderen zich fijner met familie dichtbij en ouders houden de zorg beter vol met een rustplek in de buurt van hun kind.  

Het doel van REALMS is om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel. Dit gaan zij doen door heerlijke lunchboxen te verkopen. Het bijbehorende event is een stadswandeling door het prachtige Rotterdam. Blijf op de hoogte van het evenement en neem een kijkje bij @realms.event op Instagram. Ook is dit bureau te vinden op LinkedIn en zijn ze een doneeractie gestart, dus check dat zeker even! 

 5 – Even school ontsnappen…
Je hebt vast weleens gehoord van de studievereniging van onze opleiding: WIJSz.  Het hele studiejaar door zorgt WIJSz voor de nodige gezelligheid en verdieping met diverse activiteiten en acties, waaronder WIJSzTalks, WIJSz on Tours en toffe borrels, bedrijfsbezoeken en netwerkevenementen. Bij WIJSz draait dus niet alleen om de opleiding. De studievereniging is op zoek naar een manier om verbinding te realiseren tussen studenten op de opleiding. Hier gaat het creatieve bureau Booming Events ze bij helpen door een authentiek, verrassend en verbindend evenement te organiseren.  

Hoe zij die verbinding gaan realiseren? Met hun supertoffe event Escaping school! In de school wordt door Booming Events een escaperoom opgebouwd. Het doel is om in groepjes opdrachten en raadsels op te lossen en op deze manier uit de school te ontsnappen. Eenmaal ontsnapt, zullen deelnemers warm worden onthaald. Door de samenwerking zullen studenten met elkaar in gesprek gaan en zich verbonden met elkaar voelen. Ook zal de escaperoom de al bestaande borrels van WIJSz op een creatieve manier op de kaart zetten. Interesse? Houd vrijdag 7 april vrij en volg @booming.events op Instagram! 


Muziek, borrels, cultuur, spelletjes, lunchboxen en escaperooms. Nog iets meer dan een maand wachten en je kunt deze leuke events bijwonen. Ook in de communicatie agenda op Smart Connecting zijn de data van deze en andere aankomende events terug te vinden. Organiseer jij ook een event en staat deze nog niet in de agenda? Zet dat dan in de comments of stuur een berichtje naar Femme van der Kolk via Teams.  

Reacties

Leuk! Ik heb er een aantal al in mijn agenda staan om bij te wonen. Ben erg benieuwd wat alle studenten neer gaan zetten voor toffe events!

2 jaar geleden geplaatst

Wat een ontzettend leuk artikel! Prachtig om te zien hoe studenten in onzekere tijden zulke mooie concepten neer weten te zetten. En dat allemaal vanuit een goed hart; van mens, voor mens!

2 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.