Blog

Teacher Talk – Sanne Smit

Deze week gaat Jacky Mijling voor Teacher Talk in gesprek met Sanne, docent aan de opleiding Communicatie. Ze is nog niet zo lang geleden afgestudeerd voor de opleiding Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie. Door deze studie zit het nu in haar systeem om mensen dagelijks te observeren. Daarnaast heeft zij een grote passie voor bakken en deelt ze een van haar favoriete recepten met ons.

Door: Jacky Mijling

Wat fijn dat u meewilt werken aan dit interview voor de Smart Connection rubriek. Wat vindt u ervan dat we meer van u te weten willen komen?
“Als eerst, zeg maar je. Ik vind het zeker leuk en super lief dat je me vroeg. Ik werk hier nog niet lang, dus ik vind het alleen maar leuk om dat soort interacties te hebben met studenten.”

Om docent te worden, ben je uiteraard eerst ook een student geweest! Wat was je grootste leermoment of blunder?
“Mijn grootste leermoment was eigenlijk mijn gehele studie. Ik heb naast Communicatiewetenschap de studie Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie gedaan. De naam zelf is al een hele mond vol. Haha! In het kort houdt de studie in dat je het aangeleerde gedrag van groepen mensen in het dagelijkse leven bestudeert en onderzoekt. Als voorbeeld, waarom gedragen Rotterdammers en Amsterdammers zich zo anders en hoe gaan ze met elkaar om? Ik heb hier zoveel van geleerd, zoals hoe je naar andere mensen kijkt, hoe je naar andere groepen kijkt en waar je zelf staat in de samenleving.

“Daarnaast ben ik niet een heel handig persoon dus qua blunders laat ik vaak wat vallen of ik struikel in de les. Soms verspreek ik me ook in de les, maar gelukkig kan ik er zelf altijd wel om lachen en de studenten overigens ook!”

Nieuwsgierigheid is een goede manier om je in het vakgebied bezig te houden.

Muziek is voor veel studenten belangrijk, bijvoorbeeld tijdens het leren. Naar wat voor soort muziek luisterde je vroeger graag?
“Ik ben niet heel erg met muziek bezig geweest en nu ook niet. Op Spotify zet ik gewoon een lijst op met rustige muziek als ik aan het leren was of aan het werken ben, zodat ik als het ware even in mijn eigen bubbel zit.”

Na je studententijd heb je welllicht bepaalde stappen gemaakt in je carrière voordat je hier begon met werken. Kun je ons daar wat meer over vertellen?
“Tijdens mijn studietijd wist ik dat ik docent wilde worden. Ik heb toen veel met mijn eigen docenten samen gewerkt. Zo kreeg ik een soort kijkje achter de schermen, wat gebeurt er nou allemaal bij het onderwijs? En voor mijn master heb ik doelgericht onderzoek gedaan naar de perceptie van jongeren van 16 tot en met 19 jaar over genderstereotypering in de media. Ik vond het zo leuk om met die groep te werken dat het voor mij bevestigde ik graag het onderwijs in wilde. En toen zag ik ook nog eens een vacature in mijn eigen mooie stad, dat was het moment dat ik dacht ‘hier ga ik voor’!”

Als je iets doet waar je passie ligt en er vol voor gaat, dan kan niets je meer tegenhouden.

Waarom heb je ervoor gekozen om uiteindelijk op de Hogeschool Rotterdam te gaan werken?
“Hogeschool Rotterdam dat is natuurlijk écht iets van Rotterdam. Daarnaast vind ik het ook heel erg leuk aan het HBO dat je echt een klas hebt die je steeds beter leert kennen en waar je een band mee kan opbouwen. En ten slotte dat er hier veel aandacht is voor coaching, dus dat je individueel met studenten bezig bent. Dat heb je op de universiteit natuurlijk minder.”

Wie is Sanne in haar vrije tijd?
“Ik vind het vooral heel leuk om te reizen. Ik ben iemand die het volgende reisje al op de planning moet hebben staan, zodat ik weet waar ik naartoe kan leven. Verder vind ik het leuk om thuis bezig te zijn met het interieur. Hoe style ik mijn huis en welke planten kan ik daarbij gebruiken? En het allerbelangrijkste in mijn vrije tijd is toch wel alles wat te maken heeft met eten. Eten koken, eten bakken, eten delen met anderen en uit eten gaan. Ik vind dit zo leuk omdat je er echt mensen mee kan verbinden. Daarnaast probeer ik ook wel echt om gezond te koken en te bakken, zo heb ik nu een stukje carrot cake in mijn tas zitten.”

”Samen delen.”

Je vertelt net dat je graag bezig bent met eten en ook graag wilt delen. Heb je misschien een leuk receptje voor de lezers?

“Wat een leuke vraag! De gezonde carrot cake is toch wel één van mijn favorieten.”

The healthy carrot cake
Ingrediënten
6/7 eieren
300 gr amandelmeel
3 tl bakpoeder
150 gr worteljulienne
Handje rozijnen
120 ml kokosolie
Kneepje honing
Kaneel
Snuf zout
Recept
Mix de eieren in een kom totdat ze luchtig zijn. Spatel vervolgens het amandelmeel, zout, kaneel en het bakpoeder door de eieren (rustig spatelen, zodat de luchtigheid er niet uitgaat). Meng de worteljulienne en de rozijnen erdoor. Meng daarna de gesmolten kokosolie en een kneepje honing door het beslag. Verdeel het beslag over een cakevorm. Zet de cake voor ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. Smullen maar!

Wat is je specialisatie? Waarvoor kunnen studenten bij jou terecht?
“Alles wat te maken heeft met het dagelijkse leven met communicatie. Dus wat voor invloed heeft het op hoe we ons gedragen, hoe we erover denken en hoe we dus in de samenleving staan. Maar ook hoe wij invloed hebben op de ontwikkeling van de media. Hier kan altijd iedereen voor naar mij toe komen!”

Als je de lezers een boodschap zou mogen meegeven, wat zou je ze dan vertellen?
“Wat ik wel heel erg belangrijk vind en studenten al vaak van mij hebben gehoord is ‘beter dan je best kan je niet doen’. Je best doen is goed genoeg en als iets niet lukt dan heb je in ieder geval je best gedaan. Qua je best doen denk ik ook dat je beter je best kunt doen als je iets doet wat je ook écht leuk vindt.”

Reacties

Weer een leuk interview. En wat stel je leuke vragen, je reageert ook op de antwoorden die ze geeft met een nieuwe vraag. Zo leuk om te lezen.

4 jaar geleden geplaatst

Leuk artikel, interessant en qua lengte heerlijk leesbaar

4 jaar geleden geplaatst

Leuk om te lezen Jacky! Mooi om te zien hoe je stukjes steeds professioneler worden!

4 jaar geleden geplaatst

Weer zo’n leuk stuk! Leuk om zo iets over jouw docenten tevreden te komen. Dat recept gaan we zeker uit proberen!

4 jaar geleden geplaatst

Hartstikke leuk gedaan hoor,ik kijk uit naar je eerste boek !!

4 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.