Blog

Student+

Natuurlijk neemt de studie een groot deel van de tijd van studenten in beslag. Anders zouden het geen studenten zijn. Toch doen ze nog zo veel meer. Er loopt een gigantische hoeveelheid talent rond binnen de opleiding. In deze rubriek worden deze talenten in het zonnetje gezet en onderzoeken we hoe ze hun studie met dit talent combineren. Vandaag is dit talent Petra de Gier, student plus fotograaf.

Door: Noortje Dupont

Voordat Petra goed en wel besloten had dat ze serieus verder wilde in de fotografie, werd ze al benaderd door de Fotovakschool. Ze besloot hier niet op in te gaan en ging Communicatie studeren. Maar toch, de fotografie is er nog steeds.

Sinds dat ze een jaar of zeven is, is Petra al in de ban van fotografie. Waar het ooit begon met een wegwerpcameraatje op vakantie, maakt ze nu bruidsreportages en loveshoots. Na de eerste aanraking met een spiegelreflexcamera was ze verkocht. Ze kocht haar eerste eigen camera (die ze nu nog steeds gebruikt) en zou wel kijken waar het schip zou stranden.

Eén ding is duidelijk, het schip is nog steeds onderweg. De fotograaf in Petra vaart op het moment een beetje minder hard dan de student, maar na de opleiding zullen de zeilen weer gehesen worden.

Bruiloften
De mooiste dingen aan fotografie vindt Petra om mensen vrolijk te zien en dat je iets kunt maken waar herinneringen aan blijven bestaan. Dit geldt zeker bij het vastleggen van een bruiloft. Petra: ‘’Je ziet heel verschillende stellen die allemaal op verschillende manieren van elkaar houden.’’
Ze arriveert vlak na het ontwaken van de bruid en verslaat vervolgens de hele dag. Als de mooiste dag uit het leven van het paar voorbij is, volgt het nagenieten. Ook voor de fotograaf. Dan slaat ze aan het bewerken met licht en kleur. ‘’Het is bijna alsof je een kleurplaat inkleurt.’’

Communicatiestudent x fotograaf
Het toekomstbeeld als fotograaf is voor Petra een belangrijke factor geweest om voor de studie Communicatie te kiezen. Het beeld dat ze van de opleiding had, het leren op de kaart zetten van een bedrijf, is doorslaggevend geweest voor haar studiekeuze.
Andersom kan ze haar ervaringen als fotograaf ook gebruiken binnen de studie. Bijvoorbeeld bij het maken van het tijdschrift (jaar 1). En ook bij presentaties kan ze haar creativiteit en zicht op beeldelementen goed gebruiken.

Toekomst
De fotografie van Petra is nu te omschrijven als een uit de hand gelopen hobby. Ze heeft geen opleidingen binnen het vakgebied gedaan, wat ook de grootste reden is dat ze het werk op dit moment low-budget doet. Wanneer over een aantal jaar de opleiding afgerond is, is het plan om cursussen te gaan volgen en zo steeds professioneler te worden.
Nu geniet ze van het maken van bruidsreportages en leert ze op sociaal vlak heel veel. Maar de belangrijkste les die Petra geleerd heeft in haar (nu nog korte) loopbaan als fotograaf: Als je ergens over droomt, maar je doet er niks mee, dan blijven het dromen. Heb vertrouwen in je kunnen en ga ervoor!

Meer van Petra zien? Volg haar op Facebook of Instagram

Foto’s: Petra de Gier
Illustratie: Noortje Dupont

Reacties

Super tof! Leuk om op zo’n manier meer te weten te komen van je medestudenten!

6 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.