Blog

Student+ … Thomas Vink

Afgelopen meivakantie stelde mijn moeder me voor om weer weg te zwijmelen bij een nieuwe Romcom in de bioscoop. Als echte filmliefhebber zeg ik daar geen nee op! Maar hoe leuk het kijken van films ook is, het lijkt me af en toe nog leuker om zelf in een film te spelen. Volledig opgaan in een karakter om vervolgens te stralen op de rode loper van een première, met uiteraard een Grammy in je hand.

Iets voor ons als smart connectors? Waarom ook niet, dacht tweedejaarsstudent Thomas Vink. Je passie voor acteren met je opleiding combineren. En dat werpt zijn vruchten af.  Zo is Thomas nu te zien in een bijrol van de nieuwe Nederlandse speelfilm genaamd Foodies. Als echte filmfan vraag ik mij af hoe hij die combinatie nu in de praktijk werkt? En wat zijn de toekomstplannen van Thomas met zijn favoriete bezigheid acteren?

Door: Eva de Bruin

Toneelschool
Een jaar lang ging Thomas elke maandag naar De Nederlandse Toneelschool waar bekende toneelspelers en acteurs hem alle kneepjes van het vak leerden. ‘Ik zat toen in het eerste leerjaar en dit was redelijk te combineren. Het enige wat ik miste waren de theoriecolleges maar gelukkig kon ik deze online terugkijken. Ik had daarnaast niet veel tijd om andere dingen te doen omdat ik ook teksten moet instuderen. Vanaf de middelbare school had ik een droom om iets te gaan doen met het acteren. Vanaf toen heb ik de kans gegrepen om die droom waar te maken. Ik heb mezelf ingeschreven bij een castingbureau en mezelf vol overgave ingezet op de toneelschool,’ vertelt hij enthousiast.


 Foodies
‘Sam is een 32-jarige populaire foodblogger die al van kinds af aan een eigen kookboek wil schrijven. Maar als zij per ongeluk een negatieve recensie schrijft over het restaurant van de jonge gepassioneerde chef waar ze net voor is gevallen, werkt ze zichzelf steeds verder in de problemen. Zo komen niet alleen haar carrière en levenslange droom op het spel te staan, maar ook haar kans op een relatie waarin ze écht zichzelf kan zijn.’


Spelen in een film
Toen Thomas werd gebeld door zijn castingbureau of hij auditie wilde doen voor een rol in een Nederlandse speelfilm was hij blij verrast! Hij heeft een kleine scène als Mulder. Zijn rol is om een Amsterdamse student te spelen die net terugkomt van een (iets te) gezellig feestje. Sanne Vogel die de hoofdrol van Sam vertolkt, komt aanrijden met een opvallende paarse Taxi. Aan hen om als groepje vervelende/onhandige dronken studenten een dialoog/interactie aan te gaan met hoofdrolspeelster Sanne Vogel.
Thomas legt me uit dat hij er niet echt voor heeft hoeven oefenen, omdat het een improvisatiestuk was. De film opnemen was ontzettend gezellig, met z’n allen aan het werk op de set, dat geeft een echt familiegevoel.

Toekomst
Dit is zeker niet de laatste keer dat je Thomas ziet verschijnen op het witte doek. Zijn ultieme droom is om professioneel (film/tv) acteur te worden. Naast het feit dat hij het ontzettend leuk vindt, haalt die er ook veel energie uit. Begin volgend jaar is hij weer te zien in een andere serie ‘Sleepers’ op Videoland. Zijn studie leidt er absoluut niet onder, integendeel zelfs. Hij ziet het verband tussen het filmverhaal met de onderwerpen die hij volgt tijdens de studie (Storytelling, customer journey, reputatiemanagement etc.). Stoppen met de studie gaat hij voorlopig zeker niet doen en stoppen met zijn droom waar te maken ook niet. Dat blijft toch altijd mooi aan onze opleiding, dat alles kan worden gecombineerd!

Ik ben ontzettend benieuwd wat wij allemaal nog gaan tegenkomen in de toekomst van deze jonge en ambitieuze acteur. Voor nu pak ik weer lekker mijn bakje popcorn erbij en ga ik toch echt eens even die film bekijken, jullie ook?

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.