Blog

Student+… event organisator

ALS STUDENT COMMUNICATIE HEB JE HET DRUK GENOEG, ZOU JE DENKEN. TOCH DOET EEN HOOP STUDENTEN ZOVEEL MEER DAN ALLEEN STUDEREN. ZO ZIJN ZE ARTIEST, ONDERNEMER OF HEBBEN ZE EEN ANDERE PASSIE. DEZE RUBRIEK GEEFT EEN PODIUM AAN STUDENTEN DIE NAAST HUN STUDIE IETS BIJZONDERS DOEN. ZOALS CLAUDETTE ASAITI, COMMUNICATIESTUDENT PLUS EVENEMENTENORGANISATOR.

Door: Beau Nanninga

Claudette was al een tijdje van plan om een evenement te gaan organiseren toen zij een aantrekkelijk aanbod kreeg. Haar zusje, die zangeres is, had vernomen dat de cultuurscout van Charlois op zoek was naar jongeren die een evenement in de vorm van een open-mic avond wilden organiseren. Het zusje van Claudette is hier meteen mee aan de slag gegaan. Met de hulp van de cultuurscouts werd de eerste editie van ‘Sing Off South’ een feit op 27 mei 2016. Dit smaakte naar meer, en ook Claudette zag het wel zitten om zich aan te sluiten bij het evenement. De twee zussen besloten om ermee door te gaan en organiseerden samen de tweede editie van het evenement. Ook dit was een succes en zo vond enkele weken geleden alweer de vierde editie van Sing Off South plaats.

Meer dan een open-mic avond
Sing Off South is een muziekavond voor de jongeren van Rotterdam Zuid, die wordt gehouden in het Islemunda theater. Muzikale talenten krijgen er de kans om op te treden voor publiek met een live band. Voor het zover is, kan er een aantal keer geoefend worden met de band en worden de talenten gecoacht. Op de avond zelf krijgen de jongeren feedback van een professionele jury en vindt er een jamsessie plaats waar het hele publiek aan mee kan doen. Coaching is een belangrijk onderdeel van het evenement. “Het gaat er bij ons vooral om dat de jongeren de kans krijgen om zich te ontwikkelen”, vertelt Claudette.

Communicatiestudent + organisator
Tijdens de organisatie van het evenement houdt Claudette zich bezig met verschillende zaken. Zo schrijft ze het projectplan, houdt ze pitches om een bijdrage te krijgen, houdt ze zich bezig met de promotie, maakt ze een begroting en zorgt ze voor een evaluatie. Dit doet ze zo veel mogelijk samen met haar zusje. Samen maken ze ook goed gebruik van hun netwerk. Het zusje van Claudette kan via haar netwerk bandleden regelen en Claudette zelf kan in contact komen met fotografen en designers dankzij haar vorige opleiding Mediavormgeven. Het leuke aan het organiseren van een evenement vindt Claudette dat je hierbij echt naar een einddoel toewerkt. Om deze reden vindt ze de projecten binnen de opleiding Communicatie ook erg leuk om te doen.

Toekomst
Tot nu toe vond Sing Off South ongeveer een keer per jaar plaats, maar het doel is om dit uit te breiden naar twee keer per jaar. Na haar opleiding Communicatie wil Claudette ook graag blijven organiseren. Het liefst zou ze een eigen bedrijf hebben in het organiseren van evenementen. Maar voor het zover is werkt ze toe naar haar diploma en blijft ze met veel passie haar evenement Sing Off South organiseren.

Neem een kijkje op de Instagram van Sing Off South!

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.