Blog

Student+ … Daan van Veen

Een beetje uitdaging tijdens je studie, dat is precies wat Daan van Veen zocht én heeft gevonden bij Defensity College. Daan is 21 jaar en zit nu in zijn tweede leerjaar aan de opleiding Communicatie. Naast zijn studie is hij werkstudent bij Defensie waar hij zijn studie met een carrière bij Defensie kan combineren. In deze nieuwe Student + vertelt hij over deze bijzondere keuze.

Door: Ida Heintjes

Defensity College
Tijdens het einde van het eerste jaar van zijn opleiding, kiest Daan ervoor om wat meer uitdaging op te zoeken. Hij solliciteert voor een wo-functie binnen Defensie, ondanks zijn hbo-achtergrond. “Eerst lag de focus vooral op wo’ers , maar tegenwoordig worden er ook zeker hbo’ers toegelaten. Hoewel ik op een wo-functie solliciteerde, ging ik er gewoon voor en met succes!” Daan is een werkstudent bij Defensie, dat betekent dat je een werk-leertraject inrolt waarbij je 1 à 2 dagen in de week je eigen studie toepast binnen Defensie. Daan houdt zich dan ook vooral bezig met communicatie en videografie op een werkplek bij de staf van Defensity College in Amsterdam. Naast het toepassen van je eigen kennis ga je ook de algemene militaire opleiding volgen en word je tot militair opgeleid. Na deze opleiding word je tot Korporaal bevorderd. Ook kun je naast je werkplek allerlei extra activiteiten doen. “Zo kun je ervoor kiezen om op oefening te gaan in Duitsland, maar je kunt ook je parachutebrevet halen of een periode gaan zeilen.”

Uitdaging
Naast zijn studie heeft Daan een videografiebedrijf, maar hij zocht iets meer wat ook betekenis heeft voor de maatschappij. Iets doen met meer uitdaging en niet een normaal baantje zoals bij een supermarkt. Hij heeft daar dan ook nog geen moment spijt van gehad en heeft tot nu toe een fantastische tijd gehad bij Defensity College. “Ik heb laatst een oefening meegedraaid in ‘t Harde als oefenvijand. Dat beviel me enorm goed. Het voelt als een afleiding van school, maar als je terugkomt voel je je wel echt voldaan.” Het is de bedoeling dat Daan er de komende periode achter gaat komen of hij bij Defensie wil blijven. “Ik ben op dit moment parttime militair, maar de ambitie is er zeker om het fulltime te gaan doen als officier bij de Luchtmacht.” Of Daan dit carrièrepad aan anderen zou aanraden, daar is hij duidelijk over: “Zeker! Het is echt van toegevoegde waarde voor je persoonlijke ontwikkeling. Je leert nieuwe vaardigheden en kwaliteiten aan waar je de rest van je leven profijt van hebt.”

Druk druk druk
Toen Daan klaar was met zijn studie aan het Grafisch Lyceum Rotterdam in audiovisuele-media, had hij al de ambitie om videograaf te worden bij Defensie. Maar hij wilde toch eerst Communicatie studeren om een hbo-diploma in zijn zak te hebben. En dat maakt Defensity College en zijn eigen studie soms best lastig te combineren. Zeker omdat Defensity College zo’n nieuw concept is binnen Hogeschool Rotterdam. “Door nauw contact te houden met leraren, kan ik de balans goed vinden. Zo wordt er gekeken naar mogelijkheden rondom deadlines en het volgen van lessen. Maar soms is het best een uitdaging.”

Gewoon doen!
Ondanks het feit  dat Daan het vrij druk heeft door Defensity College, zou hij het zeker anderen aanraden om gewoon te doen wat je leuk vindt. Laat je niet afschrikken door de kleine kans die je maakt, maar ga er 100% voor! Ben jij nu ook benieuwd naar Defensity College? Bezoek dan hun website!

 

 

Reacties

Mooi verhaal met een mooie boodschap. Ga er gewoon voor, 100%.

2 jaar geleden geplaatst

Wat leuk om te lezen over Daan’s ervaringen bij het Defensity College. En wat mooi verwoord Ida. Leuk om er achter te komen wat studenten naast hun studie ondernemen. Met recht mijn favoriete rubriek!

2 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.