Blog

Stage in Beeld

HET VINDEN VAN DE JUISTE STAGE IS ONTZETTEND BELANGRIJK, JE LOOPT IMMERS 5 MAANDEN LANG ELKE WERKDAG OP JE STAGEPLEK ROND. MAAR HOE VIND JE DE PERFECTE STAGE? WAAR MOET JE REKENING MEE HOUDEN? EN HOE ERVAREN STUDENTEN HUN STAGE NOU EIGENLIJK? DAT ZIJN VRAGEN DIE VAST WEL EENS DOOR JE HOOFD ZIJN GEGAAN. GELUKKIG ZIJN VELE STUDENTEN JE VOORGEGAAN EN HEBBEN ZIJ BERGEN ERVARING.  WE GINGEN IN GESPREK MET DERDEJAARSSTUDENT ALMA. ZIJ HEEFT STAGE GELOPEN BIJ EEN PR-BUREAU IN DEN HAAG. ZE NEEMT JULLIE GRAAG MEE IN DEZE PERIODE.

Vanaf september 2019 brak het moment aan dat ik eindelijk stage ging lopen. Ik vond dit echt ongelooflijk spannend. Zeker met mijn angst voor grote groepen was ik best gesloten in de beginfase van mijn stage. Ook heb ik bewust voor een stageplek gekozen bij een pr-bureau, omdat ik daar absoluut nog geen weet van had en daar graag meer over wilde leren.
In het begin dacht ik dat 5 maanden lang waren, maar als ik nu terugblik ging het te snel voorbij. Ik heb een hartstikke leuke periode achter de rug waar ik veel heb mogen doen en mijzelf heb ontwikkeld. Ik kreeg de kans om mee te gaan naar klanten, interviews en gesprekken te houden met experts en bekende Nederlanders, maar ook om campagnestarts en verschillende brainstormsessies mee te maken. Dit was allemaal mogelijk, omdat de omgeving mij dit ook liet doen. Hoe druk het soms ook kon zijn, de ruimte was er altijd om vragen te stellen en om nieuwe dingen te leren. Zo mocht ik ook een bijeenkomst van Logeion bijwonen, wat ging over communicatie in een tijd van versnelling, waar ik verschillende inzichten op kon doen voor mijn stageverslag.

Na een paar maanden stagelopen kreeg ik een verrassend voorstel. Ik mocht blijven. De directrice bood mij de optie aan om als medewerker in dienst te blijven na mijn stageperiode, waar ik blij verrast mee was. Nu vlak voor het einde van mijn stage merk ik dat ik mijn plekje heb gevonden hier en ben ik blij dat deze kans zich voordeed om aan te grijpen. Vanaf februari ben ik officieel een junior PR adviseur, heel spannend allemaal mijn eerste echte baan binnen het vakgebied op zo’n jonge leeftijd.

Ik zou alle studenten mee willen geven om bij het zoeken naar je stageplek dan ook goed naar je eigen gevoel te luisteren. Dit bedrijf was voor mij de eerste en enige organisatie waar ik solliciteerde op de stagefunctie, omdat ik voelde dat het klopte. Mijn zoektocht naar een plek was daardoor snel afgelopen en daardoor hoefde ik niet op verschillende websites te kijken naar meer vacatures. Ik kwam in gesprek met deze organisatie via het stage café, wat bij ons binnen de opleiding wordt georganiseerd. Ik vind het namelijk belangrijk om in het echt contact te leggen met iemand om zo gelijk te weten of er een klik is. Ga daarom ook gewoon een kop koffie drinken bij de organisatie die je interessant vind om te kijken of je het wel ziet zitten. Het klikte bij mij heel erg tijdens de gesprekken en ik voel me thuis binnen de organisatie. Het is belangrijk om te voelen dat je ergens bij past, anders is je stageperiode niet altijd even leuk en dat zou doodzonde zijn.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.