Blog

Stage in Beeld: De Speld

Het vinden van de juiste stage is ontzettend belangrijk, je loopt immers 5 maanden lang elke werkdag op je stageplek rond. Maar hoe vind je de perfecte stage? Waar moet je rekening mee houden? En hoe ervaren studenten hun stage nou eigenlijk? Dat zijn vragen die vast wel eens door je hoofd zijn gegaan. Gelukkig zijn vele studenten je voorgegaan en hebben zij bergen ervaring.

door: Julia Spit

Wie ben je?

Ik ben Sam Jongenotter, 21 jaar en vierdejaarsstudent. Jullie kennen mij misschien wel van SamThinks!

Waar heb je stagegelopen?

Bij de satirische website De Speld.

Hoe is jouw zoektocht naar een stage verlopen?

Ik heb er lang over gedaan om het aan te durven een sollicitatiebrief naar De Speld te sturen. Ondanks dat het mijn droom was om daar ooit te werken. Uiteindelijk heb ik het toch gedaan en de rest is geschiedenis. Omdat ik wist dat er veel gegadigden waren voor de plek van stagiair bij De Speld, heb ik ook nog op een andere plek gesolliciteerd. Daar ben ik overigens ook aangenomen, maar ik moest hen afwijzen omdat ik mijn droom in vervulling kon laten gaan.

Waar moet je op letten bij het zoeken van een stage?

Je moet een plek vinden die past bij wie je bent. Mijn plek was geen standaard communicatiestage, maar ik wist dat ik daar moest zijn.

Hoe zag je stage(dag) eruit?

Rond half tien begon de dag. Ik, als stagiair, maakte dan een bestandje aan met daarin het nieuws van de dag. De rest van de dag bestond uit het bedenken van grappen die al dan niet aansluiten op de actualiteit. Als er eenmaal een artikel geschreven was, zocht ik daar een afbeelding bij en plaatste het vervolgens op de website.

Hoe heb je je stage ervaren?

Mijn stageperiode, en dat meen ik echt, was tot nu toe de mooiste periode in m’n leven. Het elke dag kunnen werken met ’s lands grappigste (en slimste) mensen is iets waar je geen genoeg van kan krijgen. Gelukkig mocht ik blijven schrijven voor De Speld, al doe ik dat nu niet meer op de redactie maar gewoon vanuit huis.

Heb je nog tips voor studenten die op zoek zijn naar een stage?

Ga vol voor je droomplek en neem geen genoegen met een willekeurige stage op een willekeurige plek. En volg De Speld op al je sociale media.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.