Blog

SAMTHINKS S03E07

Het zijn rare tijden. Blijf goed je handen wassen, 20 seconden lang. Blijf zoveel mogelijk binnen, maar niet met meer dan drie mensen buiten je eigen gezin. Als je toch naar buiten gaat, houd dan minimaal anderhalve meter afstand. Dat is zeg maar 1,5 keer zoveel als een meter en voor de Britse lezers ongeveer 4.921260 feet. Al moeten ze in Groot-Brittannië dan weer 6 feet afstand houden. Dat is omgerekend zo’n 1.8288 meter of 24 normale vleermuizen. Verder verwijs ik die Britse lezers graag door naar de Engelse versie van SAMTHINKS: SAMDENKT. Zoals u ziet heb ik net als veel talkshows geen publiek vandaag. Gelukkig had ik dat al niet. Het zijn rare tijden, laten we maar snel beginnen.

Rare tijden
Het zijn rare tijden hoor je overal, bijvoorbeeld twee keer in de intro hierboven. Ik heb dat even onderzocht en het blijkt te kloppen. Het zijn inderdaad rare tijden. Hieronder de tien raarste tijden.

  • 19:33 uur
  • Tien over half vier ’s nachts
  • 38,89 op de 10.000 meter
  • 13:01 uur
  • Tussen vijf over half en kwart voor
  • 8 uur
  • Nooit
  • 12:34 uur
  • De kopertijd
  • 15:51 uur

Olympische Spelen
Het zijn rare tijden. De Olympische Spelen in Tokio dit jaar gaan niet door. Dit alles in verband met het coronavirus, u heeft er vast weleens iets over gelezen in deze SAMTHINKS. Toch hoeft dat niet te betekenen dat geen van de sporten doorgang kan vinden. Veel sporten kunnen namelijk prima vanuit huis. De bank en koffietafel opzij, strakke broek aan, Skype inschakelen en gaan! Dit zijn de Olympische Quarantainespelen.

Badminton – Goed nieuws voor mensen die houden van het kijken naar mensen die veren aanraken: de badmintonwedstrijden kunnen in quarantaine prima doorgaan. Gewoon in de woonkamer. Het speelveld moet iets worden verkleind, maar dat is bijzaak. Netje ophangen en klaar. Let wel, dit gaat uitsluitend over enkelspel. Bij het dubbelspel zijn er meer dan het maximum van drie mensen in dezelfde ruimte, dat kan dus niet doorgaan.

Gewichtheffen – Ook de bruingespoten, potige Popeye-imitatoren kunnen hun hart ophalen. Gewichtheffen kan doorgaan, zelfs zonder halters. Het recordgewicht staat nu op 263 kilo wat in huiselijke kring neerkomt op een chaise longue van 72 kilo plus een eikenhouten boekenkast van 152 kilo plus 125 Franse metalen onderzetters voor pannen a 40 kilo. Sterker nog, dat is in totaal 264 kilo. Heb je toch maar mooi een record te pakken.

Tennis – Geloof het of niet maar ook tennis kan prima doorgang vinden. Wel in kleinere vorm. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de keukentafel als speelveld met een klein netje in het midden. In plaats van een tennisracket worden kleinere ‘batjes’ gebruikt en ook is het balletje een stuk lichter.

Tafeltennis – Tafeltennis kan niet doorgaan en is per abuis op deze lijst terechtgekomen. Excuses.

Kogelstoten – Een sport die bij uitstek is gemaakt is voor deze tijden (en het zijn rare tijden) is kogelstoten. In quarantaine is er niets fijner dan gooien met dingen. Helaas is het gooien met kogels te gevaarlijk, dus moeten er alternatieven van 4 (v) en 7 (m) kilo gevonden worden. Bijvoorbeeld een huisdier. De Shih Tzu en de Dwergschnauzer wegen allebei 4 tot 7 kilo. Ideale kogelstoothonden dus. Maar ook een mopshond kan 7 kilo wegen en ligt een stuk prettiger in de nek vanwege het stompe snuitje. Vrouwen die meer van katten houden hebben geluk: een kat weegt net genoeg om mee te gooien zonder de regels van het spel te overtreden. Een bijkomend voordeel van een kat is dat hij op zijn pootjes terechtkomt en dus meerdere malen gebruikt kan worden. Mannen zouden eventueel ook nog met een Vlaamse Reus kunnen gooien, let daarbij wel op dat je het beestje niet bij de oren pakt, want dan wordt kogelstoten ineens kogelslingeren en dat kan dan weer niet vanuit huis.

Judo – Judo kan ook.

Helden
Het zijn rare tijden. Sommige mensen raken ondergesneeuwd. Om niet te vergeten wie ook de echte helden zijn, heb ik deze lijst met mensen opgesteld die ook belangrijk zijn. Ze zijn net niet vitaal te noemen, maar ze zijn ook zeker niet niet-vitaal, mind you. In het lichaam zouden zij niet het hart of de hersenen zijn, maar ook weer niet de blinde darm. Zeg maar twee van de vijf vingers aan je verkeerde hand. Enfin, applaudisseer voor hen, zing You’ll never walk alone in hun gezichten, laat blijken dat ze van gemiddelde waarde zijn voor dit land!

– Engelse en Amerikaanse piloten die puzzelboekjes boven ons land droppen opdat wij ons niet vervelen

– BN’ers die ook maar de hele dag thuis zitten te wachten tot ze weer hun enorme talenten aan ons kunnen etaleren

– Mensen die best willen helpen maar ook weer niet zo graag dat ze daarvoor naar buiten moeten

– Preppers die al jarenlang eten in huis hebben zodat ze nu niet als een gek hoeven te hamsteren

– Politici die politiek gewin willen halen uit een crisissituatie. Blijf LOCKDOWN blèren totdat je niet meer kunt, we rekenen op jullie!

– Mensen die het nepnieuwsberichtje op Whatsapp niet doorsturen naar al hun contacten maar naar maximaal drie of vier

– Iedereen die een tussenjaar heeft en bang is dat hij of zij tussenjaarvertraging oploopt

– De mannen die na het toiletteren hun handen vierenhalve seconden onder een lauwwarme kraan hangen in plaats van ze helemaal niet te wassen

–  Bejaarden met Skype

– RUMAG dat bakken met geld verdient aan een pandemie door te doen alsof ze iets voor de samenleving betekenen terwijl ze in werkelijkheid alleen maar slappe quotes kunnen jatten van andere mensen die wel talent hebben

SAMTHINKS Presenteert: Troostdingen
Het zijn rare tijden. Daarom ga ik iets nieuws doen. De laatste zinnen van deze SAMTHINKS waarin normaal gesproken ook dingen staan, zijn nu volledig gewijd aan andere dingen. Dingen uit de oude doos. Nostalgische dingen, emotionele dingen, humoristische dingen. Als troost. Voor u.

Het eerste troostding is een verzoekje van Paul Haenen. Hij wil graag nog een keer het woordje ‘hoop’ lezen omdat dat een belangrijk woord voor hem is. Bij dezen, Paul: hoop.

Het volgende troostding is een heel emotioneel ding en werd massaal door jullie aangevraagd. Dank daarvoor.

Dan alweer het derde troostding. Dat komt van Michiel. Hij wil graag weten hoe laat het is. Dit omdat hij altijd nostalgisch wordt als hij naar de tijd kijkt. Nou, Michiel, speciaal voor jou, geniet ervan. Op dit moment is het precies 1 over half elf. Rare tijd eigenlijk.

Troostding vier komt van Matthijs van Nieuwskerk uit Amsterdam. Hij wil graag nog één keer De Wereld Draait Door presenteren. Dat heeft hij vroeger bijna 15 jaar lang gedaan. Nou vooruit dan, Matthijs, for old times sake. Vanavond mag jij nog één keer DWDD presenteren zoals je dat vroeger altijd deed. Het zijn gekke tijden!

En het laatste troostding is een verzoekje van de jongens van Stuk Nat Brood. Zij willen nog een keer kijken naar hun favoriete film Alles is liefde. Helaas heb ik daar niet de rechten van en omdat de tijd dringt zal ik de film samenvatten in vijf woorden: Carice van Houten als pakketje.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.