Blog

SAMTHINKS S03E03

O, kom er eens kijken wat er in dees SAMTHINKS zit. Alles geschreven door mij, voor uw bezit. De versie van rond Sinterklaas, biedt moois, vertier en wat soelaas. De hele maand samengevat en meer nog, dat nu in dit blad. O, dat wordt genieten, we gaan meteen van start!

Nieuwslimericks
Nieuws is leuker in rijmvorm. Behalve slechtnieuwsgesprekken in een ziekenhuis. Het is ook onpraktisch om medisch specialisten een limerick te laten maken waarmee ze vertellen dat oma haar knie heeft gebroken. Want wat rijmt er nou bijvoorbeeld op meniscus? Ja, papyrus, maar probeer maar eens oud-Egyptisch schrijfmateriaal te verwerken in een limerick.

Schiphol
Ons landje was even te klein
Op Schiphol een kaping, de pijn!
’t Was niet wat het leek
Want uiteindelijk bleek
‘t Een druk op een verkeerd knopje te zijn

FC Den Bosch
Racisme dat is er al jaren
Het OM moest het verklaren:
“Hij bedoelde het goed,
’t was geen Hitlergroet,
gewoon een paar wegwerpgebaren”

Vroem
Bij de VVD heeft ’t gedonderd
De rest van Nederland was ook verwonderd
Ja, de vroempartij
Is niet meer zo blij
Want nu mogen zij nog maar honderd!

Sinterklaasgedicht
Aanstormende donderdag is het alweer pakjesavond. O, o, o, o, o, o, spannend. Voor de mensen die nog een surprise moeten maken: zoek het uit! Voor de mensen die nog een sinterklaasgedicht moeten schrijven: laat me je helpen. Hieronder heb ik een prachtig sinterklaasgedicht opgesteld, het enige wat jij nog hoeft te doen is de lege plekken opvullen waar nodig. Fijne avond en denk erom: van schoorsteenroet heeft nog nooit iemand rode lippen en kroeshaar gekregen.

Lieve [vul hier de naam van je getrokken lootje in],

Nergens kom ik liever dan in [woonplaats in van jouw getrokken lootje]
De sfeer is zo gemoedelijk, de mensen zijn zo [rijmwoord op woonplaats]

Dat komt natuurlijk ook omdat jij daar bivakkeert
Jij met je [talent van je getrokken lootje], dat ben je nooit verleerd

Jij bent een [eigenschap van getrokken lootje] met je [voorwerp dat past bij getrokken lootje] in de hand
Maar ondanks die agressie ben je toch nog vaak coulant

Dan [positief ding dat getrokken lootje voor de samenleving doet] of kook je weer je [gerecht waar getrokken lootje bekend om staat]
Dat is niet te versmaden en belandt nooit bij het afval

Toch is het afgelopen jaar niet altijd fijn geweest
Zo was je erg verdrietig om [vervelende gebeurtenis die rijmt op ‘geweest’. Denk bijvoorbeeld aan ‘het overlijden van een beest’ of  ‘die mislukte bijzettafel die je had gefreesd’]

Maar daar reageerde jij op door te zeggen: [reactie op vervelende gebeurtenis]
Dat vond Sint heel bijzonder dus: [reactie op reactie op vervelende gebeurtenis]

Het pakketje van de Sint voor jou is erg [eigenschap van cadeau]
Maar goed, daar heb je het ook wel een beetje naar gemaakt

Hopelijk vervult het cadeau jou van [emotie die het cadeau bij het getrokken lootje los moet maken]
Dit is het beste cadeau in mensenheugenis

Wij wensen je tot ziens en hopen [wens van Sinterklaas voor getrokken lootje]
En als dat niet gebeurt dan hoeft het allemaal niet meer

Groet,

Sint en [vul hier de soort (al dan niet karikaturale) Piet in die van toepassing is op jouw kinderfeest]

 

Ongehoord SAMTHINKS
Er is iets geks aan de hand in omroepland. En waar ik ‘iets geks’ zei bedoelde ik iets zeer kwalijks. De NPO zou een weerspiegeling moeten zijn van de samenleving, het volk, maar daar slaagt het nauwelijks in. Er is namelijk een groot deel van Nederland dat niet gehoord wordt door de NPO, met z’n smerige vriendenkliek. Of nou ja, een groot deel, een forse groep. Of nou ja, een groepje. Een zwermpje… Oké, ik ben het zelf.

Al jarenlang word ik systematisch genegeerd door de vastgeroeste tunnelvisiefetisjisten bij de publieke omroep. Terwijl ik en mijn mening van groot belang zijn voor in ieder geval mijzelf en de mensen in mijn hoofd. En aan mij ligt het niet. Ik heb een keer in het publiek gezeten bij zowel De Wereld Draait Door als Zondag met Lubach, maar denk maar niet dat ik ook maar een fractie van een seconde goed in beeld te zien ben geweest. Ze doen er gewoon alles aan om mijn geluid niet te laten horen.

Het is tijd voor verandering. Daarom start ik met steun van de politieke partijen Pro Hengelo en Lokaal Dinkelland een nieuwe omroep, voor de mens die niet gehoord wordt door de NPO: Ongehoord SAMTHINKS. Hier volgt een lijstje met de dingen die op de schop gaan zodra ik en mijn mening het publieke bestel in donderen.

  • Het NOS Journaal mag niet langer bestaan uit feiten die niet in mijn straatje passen. Zijn ze nou helemaal belatafeld met hun gedegen onderzoeksjournalistiek en kloppende verhalen!
  • Ik moet een platform krijgen om te kunnen zeggen wat ik denk, want dat kan niet meer in dit land. Je mag niks meer zeggen! En ikzelf al helemaal niet. God, had ik nou maar een podium!
  • Mensen zonder inhoud en verstand van zaken moeten langer ongehinderd kunnen praten over ingewikkeldheden bij talkshows om het hun kiezers, die ook van toeten noch blazen weten, niet te ingewikkeld te maken.
  • Iedereen die het niet met mij en mijn mening eens is, is een landverrader.
  • Goed fatsoen en argumenten? Daar moeten we bij Ongehoord SAMTHINKS niks van hebben. Onderbuik en natrappen? Yes please!
  • Geen programma’s meer over vogels en/of bejaarden.

Bent u net zo enthousiast geraakt over mij en mijn mening als ikzelf? Schroom dan niet, surf naar www.ongehoordsamthinks.nl en word lid voor slechts 5,72 euro per jaar! De kans is groot dat niemand bij de NPO dit oppikt, dus deel dit vooral met iedereen die ook vindt dat ik gehoord moet worden. Tot snel! Of zoals Marco van Basten zou zeggen: gecensureerd. Wacht, wordt dit nou ook al gecensureerd? Dit land is stuk!

Disclaimer: Ongehoord SAMTHINKS wil niet echt deel uitmaken van de NPO. Voorlopig willen we (ik en mijn mening) vooral kabaal maken, boos zijn, reclame maken voor onze partijen en jullie geld aftroggelen.

Lieve Sam
In de rubriek Lieve Sam beantwoord ik lezersvragen van lezers met vragen. Deze maand een vraag van een pizzeria-uitbater.

Lieve Sam,

Nummertje 42? Twee pizza’s, eentje met quattro stagioni en eentje met calzone? Een knoflookbrood, een halve haan, zeven hardgekookte eieren, een laffe hond, twaalf verdrietige moeders, een restje zelfvertrouwen, negen kinderen met een leerachterstand, 37.000 euro wachtgeld, een hoepel die in een vicieuze cirkel zit, het tuinpad van mijn vader, een teleurstellende surprise, een gnoe met een gironummer, zes racisten uit Den Bosch, een actieve herinnering, vier mediumgrote blikken vernis, een nat geworden stuk karton, negentien jarigen, negentien-jarigen, een bed violen en een blikje Sprite light? En nog twee bakjes knoflooksaus?

Groet,

Ronnie van pizzeria Ronnie

Beste Ronnie,

Bedankt voor je vraag. Ik heb nummer 44.

Sam

Heeft u ook een vraag? Ok, boomer.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.