Blog

SAMTHINKS S03E01

Trompetgeschal, confetti, schriftelijke euforie! Het is weer tijd voor een nieuwe reeks SAMTHINKS. Ik ben Sam, amateurhobbyist en voormalig kind. Misschien wel leuk om te vertellen, SAMTHINKS is ooit omschreven. De onderwerpen die deze keer voorbijkomen op mijn blauwe RTL 4-bank zijn: Thomas Cook, limericks over Greta Thunberg, een reclameblok, Lieve Sam en een klein bataljon nieuwe woorden.

Thomas Cook
Thomas Cook is failliet. Dat betekent dat duizenden reizigers in de figuurlijke kou staan op willekeurige tropische locaties die binnen hun budget lagen. Die mensen kunnen voorlopig niet naar huis en zijn woest, ik kan wel zeggen behoorlijk boos, op Thomas Cook. Gek genoeg blijft het aan de kant van meneer Cook zelf oorverdovend stil in de media. Reden te meer om hem op te zoeken en hem het vuur na aan de schenen te leggen over de chaos die hij veroorzaakt heeft.

We ontmoeten Cook in Leicester, een bijzondere stad voor hem. Dit is namelijk de plek waar hij 127 geleden op 83-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van het zijn van een eindig wezen. We hebben afgesprokenbij zijn grafsteen op Welford Road Cemetery.

– Meneer Cook, gaan we tutoyeren? Ik in ieder geval wel. Cookie, kun je uitleggen wat er mis is gegaan?

– Geen reactie? Thomas, duizenden mensen zijn de dupe geworden van het faillissement van uw bedrijf. Zij verdienen toch antwoord?

– U probeert er nu makkelijk onderuit te komen, maar met doodzwijgen komen we ook niet verder. Krijgen die mensen hun geld terug, meneer Cook?

– Thommie, Thommie, Thommie. Wat laat je jezelf kennen! Ik kan hier uren mee doorgaan, he. Mij maak je niet gek. Oplichter! Denk eens aan al die vakanties die in het water vallen door u en uw laksheid. Heeft u dan helemaal geen moreel besef? Dit kan de doodsteek zijn voor uw imago, begrijpt u dat?

Na anderhalf uur worden we door de plaatselijke politie verwijderd van de begraafplaats wegens grafschennis. In mijn verdediging, ik kijk mensen graag in de ogen tijdens een interview. Wordt vervolgd. Of nou ja, ik word vervolgd. Wegens grafschennis dus.

 

Limerick Greta Thunberg (heden)
Een Zweeds meisje met idealen
Ging bij de VN verhaal halen
Men lachte besmuikt
‘Wat heeft dat kind gebruikt?
Het zijn gewoon horrorverhalen!!!’

 

We gaan er even tussenuit voor de boodschappen, blijf vooral kijken
– Heb je ook ethische bezwaren bij het eten van vlees, maar kun je  geen genoeg krijgen van de geur van leverworst? Herkenbaar! Daarom is er nu Eau de Porcus. Met slechts twee spuitjes van dit parfum om eau tegen te zeggen, ruik je de rest van

de dag naar de schaal met worst die rondgaat op de verjaardag van je oma. Mmm!
Eau de Porcus, vleselijk lekker!

– “Mijn tandarts zei me een expert te worden!” – Tevreden kunstexpert over zijn waarzeggende tandarts

– Moeite om uw huis in en uit te gaan? Heeft u al menigmaal een steen door de ruit moeten keilen om binnen te komen? Probeer eens een deur van ambachtelijke deurmakerij Van Houten. Met onze deuren is het openen van verschillende kamers weer echt een plezier.
Ambachtelijke deurmakerij Van Houten, kom binnen!

– Zin om naast je andere spieren ook je tongspier te trainen? Kom naar boksschool Boxtel. In boksschool Boxtel oefen je tijdens je krachtoefeningen ook met diverse tongtwisters. Tongtwisters als: de boktor in boksschool Boxtel botst borst tegen borst met het bordspel van Hugo Borst.
Bokschool Boxtel, ik versla je niet!

 

Limerick Greta Thunberg (toekomst)
Het water staat hoog in de steden
(Trump is nog steeds best tevreden)
Het leven is klaar
God, hadden we maar
geluisterd naar ’t meisje uit Zweden

 

Lieve Sam
In de rubriek Lieve Sam beantwoord ik lezerspost van mensen die zomaar hadden kunnen bestaan en derhalve ook best een brief naar mij gestuurd zouden kunnen hebben blijven blijken schijnen heten dunken en voorkomen. Vandaag een brief van Boris (11) uit Londen.

Lieve Sam,

Samen met mijn vriendjes heb ik een vriendenclubje opgericht. Ondanks het feit dat het allemaal best goed ging besloten wij samen te gaan werken met andere clubjes zodat we elkaar konden helpen. Een groepje dus bestaande uit allemaal vriendenclubjes. We deelden kleurpotloden, Pokémonkaarten en wisselden informatie uit over Enzo Knol. Na een tijdje wilden de oudere jongens uit mijn vriendenclubje weer de samenwerking verlaten omdat ze bang waren dat geen macht meer ha…

Ja stop maar Boris!

Hier trap ik dus niet in he! Dit is gewoon een slappe metafoor voor de Brexit, maar ik ga je niet weer helpen. Je moet het ook een keer zonder mijn hulp op kunnen lossen. Kom maar weer terug als je een oplossing hebt bedacht. Of in ieder geval een betere metafoor. Mijn god.

 

Nieuwe woorden
‘Woorden, woorden, woorden’ zei mijn oudoom vroeger al. En hij had gelijk. In die gedachte weer een aantal nieuwe woorden, die je kunt gebruiken om op feestjes het suffe beeld dat mensen van je hebben te onderstrepen.

– UNOXPOSITIVITEIT – Wanneer men niet uitgaat van het worstcasescenario.

– EMOJI-DYSLEXIE – Stoornis waarbij men moeite heeft met het onderscheiden en toepassen van gekleurde symbooltjes. Voorbeeldzin: Lies heeft EMOJI-DYSLEXIE, ze ziet geen verschil tussen een kat die huilt van het lachen en een aubergine. Zie ook: SMILEYBLINDHEID

– IMPEACHMENTALITEIT –  Houding van een president die gewezen gaat worden op alles wat hij fout heeft gedaan. Voorbeeldzin: Trump is een zestienjarige verrot aan het schelden op Twitter, typisch zijn IMPEACHMENTALITEIT.

 

 

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.