Blog

SAMTHINKS 2.4

Hé, hallo, hoi en welkom. Leuk dat je er weer bent. Heb je het makkelijk kunnen vinden? Waar ik het even met je over wilde hebben zijn de volgende dingen: het WK vrouwenvoetbal, breaking news uit Oudheusden, bezuinigingen en een aantal nieuwe woorden.

WK vrouwenvoetbal
Ik hoor u wel denken hoor; vorig jaar een hele SAMTHINKS over het WK voetbal en nu de vrouwen aan de beurt zijn moeten zij het doen met dit korte stukje. Daarmee geef je toch een totaal verkeerd signaal af? Dat is toch precies wat er nog elke dag misgaat, deze ongelijke behandeling van mannen en vrouwen in dit land en de wereld?

Klopt.

BREAKING NEWS
Mooi nieuws vandaag uit Oudheusden, daar is een vrouw van een vierling bevallen. Namens iedereen hier ontzettend veel geluk toegewenst.

UPDATE: Ik had het helaas verkeerd verstaan. De vrouw is van haar vliering gevallen. Sterkte met de revalidatie.

Bezuinigingen
Vorige week heb ik te horen gekregen dat er naast de NPO ook op SAMTHINKS bezuinigd zal gaan worden. Waar ik voorheen nog 40 miljoen overheidsgeld kreeg per nieuwe column moet ik het nu zien te rooien met de helft. Minister Arie Slob, die dit geintje heeft bedacht, kan de komende tijd maar beter met twee ogen open en een kudde beveiligers naast zijn bed slapen, want dit pik ik niet zomaar.

Maar goed. Wat gaat u merken van de bezuinigingen in SAMTHINKS? Een overzicht:

 • Meer reclames. Tot 8 uur ’s avonds en ook daarna zullen er meer reclames te zien zijn in SAMTHINKS. Een keiharde maatregel. Wat ook keihard is zijn de boren van Bosch. Bosch, invented for life.
 • Minder amusement. De overheid wil meer inhoud en minder amusement in SAMTHINKS.
 • Minder nieuwe woorden. De nieuwe woorden worden voor elke SAMTHINKS geschreven door een team van 126 Belgen. Dat is straks niet meer te betalen.
 • SAMTHINKS III wordt geschrapt. De derde SAMTHINKS van vorig jaar wordt teruggetrokken. Het kost te veel tijd om die bij te blijven houden.
 • Introtekst verdwijnt. De introtekst wordt elke maand geschreven door de Britse comedian Ricky Gervais. Daarna wordt het nog vertaald door de Nederlandse cabaretier Youp van ‘t Hek. Gervais zal op non-actief gesteld worden. Van ’t Hek wordt omgesmolten tot lijm.
 • SAMTHINKS verdwijnt achter een betaalmuur. De tijd van gratis journalistiek is voorbij. Voor een bedrag van 76 euro per kwartaal of 14 euro per dagdeel kun je SAMTHINKS blijven lezen.

Misschien dat er een commerciële partij is die SAMTHINKS over wil kopen (John de Mol, ik kijk jou even aan) anders ziet de toekomst er niet rooskleurig uit.

Nieuwe woorden

Toch nog even over vrouwenvoetbal. De term vrouwenvoetbal wordt gebruikt om onderscheid te maken tussen voetbal gespeeld door vrouwen en echt voetbal. Die constructie is zo handig dat we sterk moeten overwegen om dat in het dagelijks leven ook maar in te voeren. Ik heb vast een beginnetje gemaakt.

 • VROUWENDAMMEN – Hetzelfde als normaal dammen maar dan voor vrouwen.
 • VROUWENHARDLOPEN – Hetzelfde als normaal hardlopen maar dan voor vrouwen.
 • VROUWENWEGWERPPLASTIC – Hetzelfde als normaal wegwerpplastic maar dan voor vrouwen.
 • VROUWENNIEZEN – Hetzelfde als normaal niezen maar dan door vrouwen.
 • VROUWENHUISHOUDEN – Hetzelfde als het normale huishouden.
 • VROUWENEMANCIPATIE – Hetzelfde als normale emancipatie maar dan voor vrouwen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.