Blog

SAMTHINKS 2.2

Welkom! Ga zitten, doe alsof je thuis bent. Neem lekker een plakje drinken, schenk een glaasje worst voor jezelf in. Zit je comfortabel? Ja? Mooi! Geniet van de tweede SAMTHINKS van de tweede reeks. Met speciale aandacht voor de Champions League die net te laat komt, antwoord op een brandende lezersvraag en een aantal gemoderniseerde spreekwoorden!

Champions League
Ajax speelt in de eerste kwartfinale van de Champions League tegen Juventus. Omdat ik graag inspeel op de actualiteit maar deze SAMTHINKS al geschreven is voor aanvang van die wedstrijd, heb ik een aantal mogelijke wedstrijdscenario’s genoteerd zodat ik hoe dan ook gelijk krijg. Moet je zelf maar even kijken welke optie van toepassing bleek en de andere met terugwerkende kracht negeren.

Optie 1: Juventus heeft gewonnen
Ajax heeft gevochten voor wat het waard was maar Juventus is gewoon beter. Eén tot vijf tegendoelpunten komen ze niet meer te boven hoor, tijdens de returnwedstrijd in Turijn. En dat alles met of zonder Ronaldo, afhankelijk van het feit of hij wel of niet op tijd fit was voor deze wedstrijd. Ik zei het van tevoren al, dit wordt gewoon een grote of kleine overwinning voor Juventus.

Optie 2: Ajax heeft gewonnen
Dat Ajax toch nog gewonnen heeft he? Het zag er heel lang niet naar uit maar dat ene passje van De Jong in de periode tussen de 67steen de 78steminuut deed het hem. En dat met Ziyech en/of Tadic natuurlijk, weet je nog wel? Ik zei het van tevoren al, Ajax zou dit best wel eens kunnen winnen als ze spelen op een bepaalde manier zoals ze gedaan hebben in deze wedstrijd.

Optie 3: Gelijkspel
Nou ja zeg! Een gelijkspel! Die uitwedstrijd wordt nu helemaal spannend, zeker gezien het bepaald aantal doelpunten dat er in deze heenwedstrijd gevallen is. Ik zei het van tevoren al, de ploegen zijn aan elkaar gewaagd, dit zou zomaar een gelijkspelletje kunnen worden.

Optie 4: De scheidsrechter heeft gewonnen
Nog nooit vertoond! Scheidsrechter Carlos del Cerro Grande heeft na 90 minuten aan het langste eind getrokken. Ajax moet natuurlijk nog naar Turijn maar voorlopig heeft de Spaanse scheidsrechter alles in eigen hand om de halve finale te bereiken. Ik zei het van tevoren al, let nou op die scheidsrechter, die kan weleens gaan verrassen.

Optie 5: Wedstrijd gestaakt
Ongekend! De scheidsrechter heeft de wedstrijd gestaakt omdat Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong gekidnapt zijn door Bulgaarse mensenhandelaren. Ze eisen 100 miljoen euro wat, kijkend naar het goede seizoen dat de twee hebben, alleen maar als een marktconforme prijs gezien kan worden voor het duo. Ik zei het van tevoren al, de afgelopen tijd zijn Roemeense en Bulgaarse criminelen steeds vaker betrokken bij mensenhandel in Nederland.

Optie 6: Brexit volgens het Noorse model
Een van de mogelijke manieren waarop Groot-Brittannië de EU gaat verlaten was een Brexit volgens het Noorse model. Groot-Brittannië zou met deze optie nauw verbonden blijven met de interne markt en de douane-unie, maar zijn stemrecht verliezen. Het Britse Lagerhuis heeft hier tegen gestemd. Er is dus nog steeds geen akkoord. Ik zei het van tevoren al, dit is een van de mogelijke opties voor een zachte Brexit.

Lieve Sam
In de rubriek Lieve Sam beantwoord ik lezerspost die mij zomaar opgestuurd had kunnen zijn. Vandaag een brief van Tina Rijmpens, docent Linkse Indoctrinatie op het Paul Rosenmöller College in Utrecht.

Lieve Sam,

Ik geef les aan leerlingen in het laatste jaar van de middelbare school. Dat is eigenlijk het hele schooljaar hartstikke goed gegaan. We hebben een hartstikke goede band met elkaar. De laatste tijd bekruipt me echter het vreemde, unheimische gevoel dat zij allemaal op het punt staan om mij alleen te laten en nooit meer terug te komen. Dat ze over een ruime maand zeggen: tabee, ik knijp er van tussen. Ik ben als de dood dat zij me in de steek gaan laten. Ik ben een weegschaal moet u weten.

Mijn vraag is: ben ik mezelf gek aan het maken?

Hoopvolle groet,

Tina

Beste Tina,

Bedankt voor je leuke vraag. Helaas krijg ik zoveel vragen dat ik ze niet allemaal kan beantwoorden.

Sam

Heeft u ook een brandende vraag? Stuur dan een mailtje naar fictiefmailadres@samthinks.nlen ik los je problemen waarschijnlijk niet op.

Vernieuwde spreekwoorden

De meeste spreekwoorden en gezegden zijn hopeloos verouderd. Daarom heb ik er een aantal naar de huidige tijd gehaald zodat jullie ongegeneerd kunnen pochen met spiksplinternieuwe spreekwoorden.

Wat een boer niet kent dat vreet hij niet – Wat een boer niet kent zoekt-ie op Google

Het kwartje is gevallen – De Bitcoin is gekelderd

Mosterd na de maaltijd – Tinder na het trouwen

Als een vis op het droge – Als Twan Huys bij RTL

De appel valt niet ver van de boom – De nieuwe iPhone lijkt altijd op zijn voorganger

Tussen wal en schip geraken – Tussen Netflix en Videoland geraken

Appels met peren vergelijken – Apple met Windows vergelijken

Leeuwen en beren op de weg zien – Spammails en hackers in je inbox zien

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.