Blog

#lekkersociaal: een tripje langs de nieuwe spelers

De kruitdampen van de meivakantie zijn gaan liggen en ik hoop dat iedereen Koningsdag zonder kleerscheuren heeft overleefd. Uiteraard was onze nationale feestdag overal te volgen op de ‘usual suspects’ als Facebook, Instagram en Snapchat, maar wellicht was jij die ene toffe hipster die met een heel ander platform aan kwam zetten.
Omdat we het allemaal leuk vinden om weer eens een keer wat nieuws te proberen kijken we daarom naar de upcoming apps van 2019!

Door: Giorgos Brentjes 

Iedereen kan content maken, werkelijk iedereen. Het enige wat je moet doen is de overtuiging hebben en natuurlijk de apparatuur en een platform om het te lanceren. Met de Enzo Knols, Snapkings en Monica Geuzes van tegenwoordig is YouTube tegenwoordig een mijnenveld waar het bijna onmogelijk is om jezelf daar te onderscheiden. Wat kun je anders doen? Maak een podcast.

In de ankers
Podcasts zijn tegenwoordig booming business en de app Anchor is daarom een goede stap om te beginnen. De app is onderdeel van onze vaste jukebox Spotify en laat je via je telefoon direct podcasts opnemen, zonder kosten. Daar wordt de arme student uiteraard al vrolijk van. Maar er is nog meer: je kunt namelijk je podcasts monetizen! Dat houdt in dat je er geld voor kan vangen. Doekoes, cash, flappen, moelah, centen, dukaten en nog veel meer synoniemen.

Ambieer je dus een carrière in de journalistiek? Of vind je het gewoon leuk als hobby? Kijk dan naar Anchor en haar uitgebreide opties. Zo kun je direct vanuit de app podcasts opnemen, maar ook al bestaande audiobestanden bewerken en zo via Anchor uploaden. Is je podcast ready for broadcast? Dan kun je deze niet alleen via de app uitzenden, maar ook via Spotify en Apple Music! Zeker een platform om in de gaten te houden…

Huisfissa
Videobellen met een groep is leuk, maar dan zit je vaak vastgeplakt aan Skype. Zie Skype een beetje als dat ene trage familielid dat op het vliegveld zijn of haar paspoort diep in de tas heeft en dus de hele rij ophoudt. Traag met opstarten, niet iedereen beschikt erover en een goede connectie onderhouden is nog zeldzamer dan het vinden van die glitterende Charizard Pokémonkaart van vroeger.

Nee, kijk dan verder dan je neus lang is en download HousepartyHouseparty is een simpel concept dat als een tierelier werkt, omdat je altijd binnen kunt vallen, zonder uitnodigingen die niet werken en je af laten vragen of je niet in de maling wordt genomen…

Het werkt als volgt. Houseparty accepteert 8 mensen in een videochat die je meteen toe kunt voegen vanuit je contacten! Ga online en join direct een videochat die gaande is vanuit je contacten of creëer er zelf een. Momenteel zijn er slechts een miljoen mensen actief, dus waarom maak je van jezelf geen ‘early adopter’ (vreselijke term om te gebruiken) en download Houseparty!

Blast from the past
Het is de zomer van 2013. Je zit in je achtertuin met je eerste smartphone een beetje te kijken op die nieuwe platforms genaamd Instagram en Snapchat. Tot je op Facebook ineens filmpjes voorbij ziet komen van 7 seconden en je in een schaterlach schiet waarvan je ouders tegen elkaar zeggen ‘heeft hij/zij niet van mij’.

Die 7-seconden-filmpjes kwamen natuurlijk van Vine, een app die bij iedereen nog zeer geliefd is en een aantal (discutabele) online ‘sterren’ voort heeft gebracht. Zo zijn we blij met de filmpjes, maar zou een wereld zonder Jake en Logan Paul waarschijnlijk iets fijner zijn geweest.

Hoe dan ook, Vine sloot in 2017 en iedereen liet een traan. Twee jaar later is het tijd om die traan op te vegen want Vine maakt een herstart als Byte!
Jazeker, ieders favoriete videoapp maakt een comeback. Maar, hold your horses, want de app is helaas nog niet gelanceerd. Oprichter van Vine en Byte – Dan Hoffmann – laat iedereen nog even in het duister tasten met een vage release date van ‘lente 2019’. Beter als ie even opschiet. Hier zijn we een beetje ongeduldig, maar wat wil je ook als we eindelijk een Vine 2.0 gaan krijgen!

Het leven bestaat niet alleen uit Facebook, Instagram en Snapchat. Oké, misschien veel van het leven tegenwoordig, maar er zijn genoeg pareltjes met functies die rest niet heeft. Althans, voor deze week nog, want iedereen kopieert iedereen. Maar goed, dit zijn drie platforms die naar mijn mening zeker meer aandacht verdienen! Heb jij toevallig een platform waarvan je zegt ‘yo gio kil, bro, dude, wtf deze had je niet mogen missen, hoe doe je dit dan, ben je doof, stom en blind fseauw’? Laat deze dan achter in de reacties en help je medecollegae om hun social media-ervaring uit te breiden! Ciao!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.