Blog

#lekkersociaal: 5 geheime foefjes op Facebook!

TaDa! Een nieuwe rubriek! Gio, a.k.a derdejaarsstudent Giorgos Brentjes, trekt alles uit de kast om je ‘lekker sociaal’ te houden. Tips & tricks, feitjes & foefjes of een #socialstuggle, hij legt ze je voor. Enne…. niets moet, alles mag! Vandaag staan de pijlen van Gio gericht op FB en neemt hij vijf geheime foefjes met je door. Probeer ze uit! Zeker als je tante Bep de zoveelste foto van haar kat Poeki plaatst!

Psst, geheimpje weten? In mijn eerste editie ga ik jullie lezers eens haarfijn uitleggen wat je nou allemaal hebt gemist op Facebook. Taggen, liken en delen kennen we allemaal wel, maar soms moet je verder kijken dan je neus lang is. Daarom pak ik er vandaag 5 ‘geheime’ functies bij, waar je waarschijnlijk nog niet van op de hoogte was!

1. Wat is het toch een kleine wereld
Verdrietig dat de Olympische Spelen weer voorbij zijn? Niet kunnen slapen omdat Erben Wennemars de komende vier jaar niet op tv te zien is? Geen zorgen! Wist je dat Facebook je ten alle tijden livestreams aanbiedt rond de wereld?

Via Facebook Live kun je via je pc allerlei livestreams bekijken vanuit de luie stoel. Van een voetbalwedstrijd uit de derde divisie in El Salvador tot een hoogstaand curlingkampioenschap in Zweden, alles is te volgen. Hoe je dat doet? Klik dan hier!

2. Gesnapt!
Probeerde je ooit eens ‘Hackerman’ te spelen omdat je iemands Facebook-wachtwoord had? Dan wordt dat nu ietsjes lastiger, want wist je (waarschijnlijk niet, anders las je dit niet) dat je de inloggeschiedenis van jouw profiel bij kan houden?

Ga gewoon naar ‘Instellingen’ en druk op het tabje ‘Beveiliging en aanmelding’ en klaar is Kees! Je ziet meteen in één oogopslag via welke devices je voor het laatst bent ingelogd. Zie je er opeens een of ander apart Pools nummer tussen staan? Verander dan eventjes je wachtwoord! #lekkergewerktpik

3. Je geheime aanbidders
Valentijnsdag ligt al ruim twee weken achter ons, maar misschien heb je nog wat berichtjes gemist. Toch heb je ze niet binnen zien komen, en dat is niet zonder reden. Facebook filtert deze al dan niet ongewenste berichten onder ‘gefilterd’ in je Messenger.

Hoe je erachter komt of je overbuurjongen na 12 jaar eindelijk het lef had om je uit te vragen is vrij simpel. Klik op de Messenger-knop in je Facebook en kijk bij ‘Berichtverzoeken’ en ta da! Als je niet durft te kijken snappen we dat ook al te goed, menig horrorfilm valt in het niets in vergelijking met de krochten van Facebook.

4. Snoozen, maar dan zonder wekker
We kennen het allemaal wel. Tante Bep plaatst dagelijks 324.412 posts van die vreselijke naakte Sphynx kat, die jou ooit krabde toen je net 6 jaar oud was. Toch is het vrij onmenselijk om je tante te ontvrienden, want het is en blijft familie. Ten einde raad? Dan heb ik hét foefje voor je!

Mocht Tante Bep weer eens een foto plaatsen van Poekie, klik dan op de 3 rondjes naast haar statusupdate. Wow! Er rolt een compleet menu uit met gekkigheid, maar focus je vooral op de derde optie. Je kunt sinds kort mensen voor maximaal 30 dagen ‘snoozen’ op Facebook! Je ontvriendt ze niet, maar zet ze een soort van ‘in de wacht’. No hard feelings, maar elke foto van die kat is er gewoon één te veel.

5. Download jezelf
Mijn Facebook-profiel bestaat al dik 7 jaar en ondertussen kan Mark Zuckerberg bijna raden welke kleur mijn onderbroek is. Daarom houden we het devies van ‘save the best for last’ logischerwijs aan en introduceer ik je aan misschien wel het beste geheim van Facebook: je kunt een uitdraai van je profiel downloaden!

Ga wederom naar ‘Instellingen’ en kijk onder het kopje ‘Algemeen’ onderaan bij de opties. Daar staat vervolgens ‘Een kopie van je Facebook-account downloaden’ en zo kom je erachter dat je geen geheimen hebt voor Facebook en je smartphone ook niet bepaald. Benieuwd wat Facebook allemaal van je weet? Dan weet je wat je te doen staat…

Facebook is niet wat je op het eerste gezicht (leuk woordgrapje) ) zou denken, want er is zoooo veel meer te ontdekken onder de grote F. Speel eens met je profiel, zoek nieuwe dingetjes en zorg ervoor dat je er nog meer uit haalt.

Om het lekker luchtig af te sluiten, nog eventjes een #SocialStruggle! Een soort Dilemma op Dinsdag, maar dan eventjes anders. Beter goed gestolen, dan slecht gedacht zullen we maar zeggen hé.

Dus:

  • Je moet al je dromen de volgende ochtend op Facebook posten, tot in de kleinste details
  • Elke keer dat je iets gaat eten moet je dit livestreamen via Facebook

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.