Blog

Insta Art – @willemschildertrotterdam

In deze rubriek zetten we een bekend of onbekend Instagram account in het zonnetje. We gaan op zoek naar Rotterdamse foto’s die iets bijzonders hebben. Deze keer kwamen we het account van Willem Bijl tegen, een Rotterdamse kunstenaar die zijn inspiratie haalt uit de stad waar we allemaal zo van houden.

Willem Bijl maakt pure, Rotterdamse kunst, die hij op zijn account naar buiten brengt. Als kind was hij al gefascineerd door tekenen en schilderen, maar de kunstacedemie was niet het juiste pad volgens zijn ouders. Na veertig jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, is hij nu een inhaalslag aan het maken, want ‘het ene schilderij na het andere vloeit uit mijn kwasten, uiteraard over de boeiende haven en booming Rotterdam’.

Verbinding
In de schilderijen die Willem Bijl maakt, zijn vele vormen van verbinding terug te vinden. Dit zie je bijvoorbeeld terug doordat hij met zijn kunst probeert het havengebied bij de stad te betrekken. Ook weet Willem maar al te goed hoe de stad er vroeger uitzag, dus veel van zijn schilderijen leggen de link tussen het oude en het nieuwe.

Ben je benieuwd geworden naar de schilderijen? De kunstenaar in kwestie is te bezoeken in zijn atelier aan de Kleiweg 301. Neem simpelweg even een kijkje op zijn website om een afspraak te maken.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.