Blog

Hoe is het met….. Mark van Harten?

Je hebt van die types van wie je denkt: van jou zou ik weleens iets meer willen weten. Van die types die toffe dingen lopen en zitten te doen (vrij naar Boddé & Van Luyn). Types die bij je in de klas zitten of hebben gezeten, types die je kent uit het vakgebied, uit de media of gewoon viavia. Aan dit soort kleurrijke figuren besteden we aandacht in de rubriek ‘Hoe is het met…. ? Deze keer in de spotlight: Mark van Harten, spraakmakende YouTuber en vierdejaarsstudent Communicatie.

Wanneer ben je gestart met de opleiding Communicatie?
Ik begon in augustus 2013 aan de opleiding, nadat ik mijn jaar aan de Hogeschool van Amsterdam had afgesloten met 49 van de 50 punten. Daarom mocht ik er niet blijven. Ook al was Leiden dichterbij, Rotterdam werd mijn keuze!

Oké, student. Maar waar zouden we je nog meer van kunnen kennen?
Ik ben eigenaar van het YouTube kanaal HartDynasty en oprichter/eigenaar van MVH Productions. Mensen kunnen me kennen, als ze me überhaupt kennen, van de video’s die ik maak op het YouTube-kanaal HartDynasty.

Dat kanaal, HartDynasty, kan je daar iets meer over vertellen?
Dagelijkse video’s over voetbal. Vooral voor de middelbare scholier, dus jongens of meiden van 12 tot en met 18 jaar. Mijn content kan overigens ook gewoon voor mensen ouder of jonger zijn, maar het grootste deel ervan zit in die leeftijdsgroep.

Fact and figures?
Het kanaal heeft op dit moment ruim 75.000 abonnees. Daarnaast heb ik meer dan 28,5 duizend volgers op Instagram en meer dan 15.000 op Twitter. De sterke groei is er vooral door de consistentie en door de Bankzitters, de vriendengroep van zeven YouTubers waar ik deel van uitmaak.

Wat is het tofste dat je tot nu toe in je carrière hebt meegemaakt?
Het tofste was de ‘Bankzitters on Fire‘-show op 3 januari 2017.  Een uitverkochte zaal in de Jaarbeurs. Echt heel bijzonder!

Wat typeert jou als professional?
Mijn vastberadenheid, werkethiek, perfectionisme maar ook de kennis van dat wat ik doe.

Welk onderdeel van je studie is voor jou vooral van belang geweest?
Ik denk dat het redelijk vaak geven van presentaties bij de opleiding wel iets is wat handig is voor wat ik doe. Daardoor raak je gewend voor een groep mensen te spreken, waardoor dat ook op YouTube steeds makkelijker gaat.

Binnen de studie Communicatie leiden we op tot smart connectors Wat vind jij het belangrijkste dat een smart connector moet kunnen?
Flexibiliteit en inlevingsvermogen. Het is belangrijk om verschillende middelen te kunnen gebruiken en om te beseffen waar je doelgroep behoefte aan heeft.

Heb je nog een gouden tip voor je medestudenten?
Sta open voor hulp. Het is niet altijd makkelijk om toe te geven dat iets je niet lukt, maar er zijn echt heel veel mensen die je willen helpen. Maar er gebruik van!

 

Reacties

Mark de kale legend

1 jaar geleden geplaatst

heheee markieeee

5 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.